Stoiximan Super League

ΠΑΣ… αφρενάριστη!

Ούτε οι εννιά απουσίες. Ούτε η χαλάρωση που ξανάβαλε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι. Ούτε το άγχος που την κυρίευσε στο τέλος. Τίποτα δεν μπόρεσε να φρενάρει το σερί της ΑΕΚ! Έπειτα από ένα εξαιρετικό ημίχρονο, η «Ένωση» έφτυσε άσκοπα αίμα, αλλά με το 2-1 έβγαλε… απ’ τη μέση και τα Γιάννενα. Το γκολ του Κάρλος στη σωστή εστία και του Πάντου στη λάθος έκαναν πέντε τις συνεχόμενες νίκες και… φρούδες τις ελπίδες των αντιπάλων της «Ένωσης» (προς το παρόν τουλάχιστον) να πέσει απ’ την κορυφή.

Ούτε οι εννιά απουσίες.

Ούτε η χαλάρωση που ξανάβαλε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι.

Ούτε το άγχος που την κυρίευσε στο τέλος.

Τίποτα δεν μπόρεσε να φρενάρει το σερί της ΑΕΚ.

Έπειτα από ένα εξαιρετικό ημίχρονο, η «Ένωση» έφτυσε άσκοπα αίμα, αλλά με το 2-1 έβγαλε… απ’ τη μέση και τα Γιάννενα.

Το γκολ του Κάρλος στη σωστή εστία και του Πάντου στη λάθος (μείωσε έπειτα ο Κώτσιος) έκαναν πέντε τις συνεχόμενες νίκες και… φρούδες τις ελπίδες των αντιπάλων της «Ένωσης» (προς το παρόν τουλάχιστον) να πέσει απ’ την κορυφή.

Λιγότερος απ' όσο αναμενόταν (περίπου 17.000) αλλά αρκετός για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα… απ' τα παλιά ο κόσμος στις εξέδρες.

Πώς έπαιξε

Ούτε… δέκα προβλήματα δεν είχε ν’ αντιμετωπίσει ο Κωστένογλου στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Είτε λόγω τραυματισμών (Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Λεονάρντο, Βάργκας, Καφές, Λαγός, Γκούντγιονσεν), είτε λόγω… εξωγενών παραγόντων (τιμωρία Μανωλά, αποχή Γκέντσογλου), ο τεχνικός της ΑΕΚ μέτρησε εννέα ονόματα στο απουσιολόγιό του.

Έτσι, τα «κουκιά» για το 4-2-3-1 ήταν μετρημένα: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Κοντοές και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γεωργέας, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς.



Ακούμπησε… την τελειότητα

Ήταν το ραβδάκι που συνέχισε να δημιουργεί υποψίες πως έχει στην κατοχή του ο Κωστένογλου; Ήταν το χέρι του… Θεού (εκδοχή που σίγουρα θα προτιμούσε ο ίδιος); Ό,τι κι αν την ακούμπησε, παρουσίασε μια ΑΕΚ όχι απλά ανεπηρέαστη απ’ τις απουσίες. Αλλά και μια ΑΕΚ που εξακολουθούσε να «αγγίζει» τον κόσμο της. Με αφόρητη πίεση -που δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να ξεμυτίσει. Αλλά και εναλλαγές «με τη μια» που επέτρεπαν με σιγουριά πια το συμπέρασμα πως «εδώ γίνεται δουλειά».

Μπορεί, λοιπόν, το άγγιγμα του Φεγκρούς στο πλασέ του Καράμπελα να ήταν αρκετό για να μετατρέψει το γκολ σε δοκάρι. Τα τρία διαδοχικά αγγίγματα, ωστόσο, της μπάλας (κάθετη Γεωργέα, ασίστ Κλωναρίδη, αβασάνιστο πλασέ Κάρλος) ήταν επίσης αρκετά για ν’ ανταμείψουν το εκρηκτικό 20λεπτο της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, ό,τι θεαματικότερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΣ ήταν το… σόου του Αναστασιάδη (αλλαγή στο 22’ τον Πατσατζόγλου, μανούρες με τον τέταρτο) και οι πεισματικές αρνήσεις του Φεγκρούς να γίνει σκόρερ ο εξαιρετικός Κλωναρίδης.

Άσκοπο… στρες

Η καλή εικόνα της ΑΕΚ απ’ τη μια και η (τουλάχιστον) προβληματική του ΠΑΣ απ’ την άλλη, λίγες πιθανότητες έδιναν για να γυρίσει το ματς. Ε, ήρθε ο Τάσος Πάντος να τις ελαχιστοποιήσει. Το άλλο μήκος κύματος που εξέπεμψε ο Έλληνας αμυντικός με τον Φεγκρούς έκαναν την «αθώα» μπαλιά του Κάρλος… γκολ και το παιχνίδι να μοιάζει τυπική διαδικασία. Λάθος. Η έμπνευση του Κωστένογλου να αλλάξει… τα πάντα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος έδωσε σασπένς στο παιχνίδι.

Διότι η μετατροπή του συστήματος σε 4-3-3 και οι συνεχόμενες αλλαγές (Ρίκκα-Κλωναρίδης, Σιαλμάς-Τσίτας, Κάρλος-Γκερέιρο) δεν ήταν εκείνα που κόστισαν στην ΑΕΚ τη μείωση του σκορ. Φρόντισε γι’ αυτό η ατυχία και η… πλάτη του Μάκου (εκεί χτύπησε η μπάλα πριν βρει το δοκάρι και στρωθεί στον Κώτσιο). Ανάγκασε, όμως, την ΑΕΚ να πανηγυρίσει έχοντας προστατέψει το σκορ -κι όχι διευρύνοντάς το, όπως έδειχνε νωρίτερα ότι μπορεί.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Κοντοές, Μάκος, Γεωργέας, Κλωναρίδης (61’ Κλωναρίδης), Χοσέ Κάρλος (76’ Γκερέιρο), Μπέλεκ, Σιαλμάς (65’ Τσίτας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Μπερνς, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λιλά (74’ Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (54’ Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22’ Ανδράλας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κηπουρός, Μιχαήλ, Κουέβας, Κεϊτά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x