Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ που αντιστέκεται, η ΑΕΚ που επιμένει…

Άλλη μια κατάθεση ψυχής από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι. Η ΑΕΚ διεύρυνε το σερί της και τώρα απειλεί το καλύτερο ρεκόρ της σε σερί, όταν θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Περιστέρι. Το «πέντε στα πέντε», αλλά και η αυξανόμενη παρουσία του κόσμου από παιχνίδι σε παιχνίδι δίνει την απαραίτητη ώθηση στους ποδοσφαιριστές. Αν και το έμβασμα που αναμένεται από το Νοτιά στις αρχές της εβδομάδας είναι κάπως παχυλό, τότε θα είναι όλα κάπως καλύτερα.

Άλλη μια κατάθεση ψυχής από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι.

Η ΑΕΚ διεύρυνε το σερί της και τώρα απειλεί το καλύτερο ρεκόρ της σε σερί, όταν θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Περιστέρι.

Το «πέντε στα πέντε», αλλά και η αυξανόμενη παρουσία του κόσμου από παιχνίδι σε παιχνίδι δίνει την απαραίτητη ώθηση στους ποδοσφαιριστές.

Αν και το έμβασμα που αναμένεται από το Νοτιά στις αρχές της εβδομάδας είναι κάπως παχυλό, τότε θα είναι όλα κάπως καλύτερα.

Του Κώστα Μιαούλη

Πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ έκαναν λογαριασμό με εύκολα προγράμματα για μαζεμένη συγκομιδή βαθμών σε κάποια διαστήματα του πρωταθλήματος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Όπως, επίσης, ήταν σύνηθες το φαινόμενο να πετάει πάρα πολλούς πόντους στην έδρα της, πράγμα που φέτος κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γίνεται.

Η «Ένωση», με οκτώ Έλληνες στη σύνθεση της και με συγκεκριμένο προσανατολισμό στο παιχνίδι -και δίχως να δίνει δικαιώματα όσο περνάει ο καιρός στους αντιπάλους της να ορέγονται αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ- παίρνει το ζητούμενο. Ακόμα και με μια σύνθεση ανάγκης, όπως η σημερινή.

Παίκτες που ξεθάφτηκαν από τον Κωστένογλου αντέχουν να σηκώνουν βάρος, ειδικά τώρα που η ομάδα έχει πολλά προβλήματα. Ο Κοντοές (που ο Χιμένεθ δεν υπολόγιζε καθόλου) καλύπτει τώρα και θέση στόπερ, σε μια δύσκολη ημέρα όπου ο προπονητής με την δίκαιη απόφαση του έπαιρνε ρίσκο με την σωστή τιμωρία του Μανωλά, διότι κάποιοι…περίμεναν στη γωνία για την «γκέλα». Οι Κάλα και Κάρλος όλο και καλύτεροι. Ένας Κλωναρίδης σε έναν νέο ρόλο που δείχνει ν’ ανταποκρίνεται. Ένας «Φούλης» που θυμίζει τη νιότη του στην Καλαμάτα.

Φυσικά, υπήρξαν πολλοί που δεν τράβηξαν, ειδικά στο δεύτερο μέρος όπου γενικώς η ομάδα «έκατσε». Κι αυτό συνέβη διότι στον Κωστένογλου δεν βγήκε η αλλαγή συστήματος. Βέβαια, ίσως έχει και κάποια ελαφρυντικά, γιατί έχει μπροστά του δύσκολη εβδομάδα και ήθελε να ξεκουράσει κόσμο. Όμως, η αλλαγή στη διάταξη σε 4-3-3 δεν του βγήκε. Έκανε λάθος. Καλό είναι να τα επισημαίνουμε στις νίκες.

Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να μην αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή του στην συνεχή πρόοδο που κάνει η ΑΕΚ, παρά τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Ένας Κωστένογλου που -με αυτό το ρόστερ με το οποίο ο Χιμένεθ έκλαιγε τη… μοίρα του- καταφέρνει να κρατάει την ομάδα αξιοπρεπή αγωνιστικά και να εκμεταλλεύεται όλο το ρόστερ της. Μια νίκη στο Περιστέρι θ’ ανοίξει την όρεξη γι’ ακόμα μεγαλύτερο σερί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x