Stoiximan Super League

Βαρύς ο πέλεκυς για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Πρόστιμα ύψους 45.500 και 51.200 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, μετά τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στους αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών.

Πρόστιμα ύψους 45.500 και 51.200 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, μετά τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στους αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών.

Όλα τα είχαν η ΑΕΚ (κυρίως) και ο ΠΑΟΚ αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν και τους οπαδούς τους οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα (ειδικά για τον ΠΑΟΚ) αν οι πειθαρχικές επιτροπές δεν επεδείκνυαν και τη συνήθη ελαστικότητα.

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο ύψους 34.000 ευρώ για το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και επιπλέον 11.500 ευρώ για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» τιμωρήθηκε με 39.000 ευρώ πρόστιμο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και με επιπλέον 12.200 ευρώ για το ντέρμπι με τον Άρη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τη 19η, 20η, 21η και 22η αγωνιστική:


22η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης διότι: «Μετά την λήξη του αγώνα κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών δημιουργήθηκε στιγμιαία ένταση και λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω έντασης ένα άγνωστο άτομο χτύπησε τον προπονητή τερματοφυλάκων της φιλοξενούμενης ομάδας στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Άρης»: συνολική χρηματική ποινή 12.200 ευρώ.


21η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 6.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 5.200 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 7.200 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ποινή επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.


20η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσεται.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Π. Δερμεδεσιώτη (φυσικοθεραπευτή): Για τη συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή κ. Π. Δερμεδεσιώτη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον Π. Δερμεδεσιώτη: α) την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 ημέρες και β) τη χρηματική ποινή των 1.500 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 9.000 ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5286/2012 πειθαρχικής δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός: συνολική χρηματική ποινή 39.000 ευρώ.


19η Αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 34.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 500 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή 1000 ευρώ.


*Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 6η αγωνιστική:
Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δ. Μποροβήλο (υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνα): Για τη συμπεριφορά του Δ. Μποροβήλου: ποινή επίπληξης.
Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.

**Η υπόθεση ΠΑΕ Παναιτωλικός – Φ. Κωστούλας (πρόεδρος) για την 20η αγωνιστική αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x