Stoiximan Super League

Ιστορική ευκαιρία…

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ, τον τρόπο που αυτή ήρθε και τη χαμένη ιστορική ευκαιρία να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στα προημιτελικά του Europa League κι ακόμη ψηλότερα. Παράπονα για τη διαιτησία και τη συμπεριφορά των Ουκρανών. «Μη σκύβετε το κεφάλι, πάμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό», το μήνυμα Μαρινάκη ενόψει του ντέρμπι. .

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ, τον τρόπο που αυτή ήρθε και τη χαμένη ιστορική ευκαιρία να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στα προημιτελικά του Europa League κι ακόμη ψηλότερα.

Προδομένοι από τη δυστοκία τους (πολλές οι χαμένες ευκαιρίες και στα δύο παιχνίδια), τις σωματικές τους δυνάμεις (εμφανής η έλλειψη φρεσκάδας και η κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο), τα ατομικά λάθη (όπως του παρ’ ολίγον ήρωα αλλά τελικά μοιραίου με ευθύνη και στα δύο γκολ Μέγιερι) και την ατυχία, οι Πειραιώτες απώλεσαν την πρόκριση και μαζί το δικαίωμα στα όνειρα που είχαν οι φίλοι τους ακόμη και για συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης.

Η εικόνα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα ήταν ενδεικτική και ανάλογη εκείνης που ακολούθησε τη νίκη επί της Άρσεναλ μετά την είδηση της ήττας της Ντόρτμουντ από τη Μαρσέιγ και το χαμένο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League: πολλά σκυμμένα κεφάλια και καθόλου κουράγιο για λόγια από τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, τη στιγμή που τα δύο μεγαθήρια του θεσμού από το Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ και Σίτι, αποχαιρετούσαν επίσης κάνοντας τον τίτλο «ανοικτό» προς όλους. Όχι όμως, πλέον, και για τον Ολυμπιακό, που ολοκλήρωσε άδοξα μία καλή ευρωπαϊκή πορεία, με έξι νίκες, τέσσερις ήττες και καλές εμφανίσεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και όλες τις έδρες. Το φινάλε όμως δεν είχε happy end…

Παράπονα για διαιτησία και Μέταλιστ

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Οβίντιου Χάτεγκαν είχαν στον Ολυμπιακό μετά το τέλος του ματς. Θεωρούν πως θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποβάλει κάποιον από τους παίκτες της Μέταλιστ για τα σκληρά τους μαρκαρίσματα ή τις προκλήσεις προς τους αντιπάλους, αλλά και τον Ντέβιτς για τις άσεμνες χειρονομίες του προς την εξέδρα μετά το 2-1. Επίσης στέκονται στη φάση του δεύτερου γκολ, καθώς το κόρνερ από το οποίο ήρθε το δεύτερο γκολ των Ουκρανών προήλθε από φάση οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έξαλλοι και με τη στάση της Μέταλιστ. Από τους ποδοσφαιριστές (υπήρξε επεισόδιο με τον Καζίμ στο τέλος του αγώνα στη φυσούνα), μέχρι και τον προπονητή Μίρον Μάρκεβιτς που εμφανίστηκε με ειρωνική διάθεση στη συνέντευξη Τύπου.

Και τώρα… νταμπλ!

Παρά τη δεδομένη απογοήτευση, ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο για δάκρυα. Καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα και να κυνηγήσει τους δύο εναπομείναντες στόχους του, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το πρώτο περνά την Κυριακή από το ΟΑΚΑ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αν δεν χάσουν κι ακόμη περισσότερο αν νικήσουν τον Παναθηναϊκό αγκαλιάζουν τον τίτλο. Αντίθετα, ενδεχόμενο ήττα θα καταστήσει… θρίλερ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι, κοιτάμε μπροστά, έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Προέχει να ηρεμήσετε, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή και πρέπει να το κερδίσετε», ήταν το μήνυμα του (επίσης «σκασμένου») Βαγγέλη Μαρινάκη στους παίκτες μετά το ματς στα αποδυτήρια.

Πληγωμένος και εξουθενωμένος

Το ματς με τη Μέταλιστ δεν άφησε μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά τραύματα στον Ολυμπιακό. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στη γάμπα και υπάρχει ανησυχία για θλάση. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά εκτιμάται πως είναι απίθανο να παίξει την Κυριακή. Ο Γιάννης Μανιάτης επίσης έφυγε από τον αγώνα με πρόβλημα στον τετρακέφαλο, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό και υπάρχουν ελπίδες για να παίξει. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν είναι καταπονημένοι και αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο» από τις συνεχείς υποχρεώσεις με τον κίνδυνο να προκύψουν μυϊκοί τραυματισμοί να είναι ορατός. Δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Θέση στην ενδεκάδα ίσως πάρουν Κάρολ, Καζίμ και Αμπντούν, ενώ ίσως παίξουν από την αρχή Μακούν και Ντιόγκο. Σίγουρα επιστρέφει στην ενδεκάδα ο (τιμωρημένος χθες) Μέλμπεργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x