Stoiximan Super League

Μπαϊρακτάρης… reloaded!

Δεύτερη εξίσου «θορυβώδη» εμφάνιση στα Σπάτα έκανε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης! Μετά την πρωινή παρουσία του στη Γ.Σ. όπου εξέφρασε ενδιαφέρον για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ με 3,5 εκατ. ευρώ (και ανάληψη χρεών έως και 30 εκατ.) ο επίδοξος αγοραστής έδωσε το «παρών» και στο Δ.Σ. που έγινε το απόγευμα. Εκεί, λοιπόν, αρχικά εμφάνισε εναλλακτική πρόταση 13 εκατ. για το 80% και τελικά αποχώρησε με δέσμευση καταβολής 3,5 εκατ. την Πέμπτη (!) και άλλων 10 εκατ. μέσα στο μήνα για το 51%!

Δεύτερη εξίσου «θορυβώδη» εμφάνιση στα Σπάτα έκανε ο Στάθης Μπαϊρακτάρης!

Μετά την πρωινή παρουσία του στη Γ.Σ. όπου εξέφρασε ενδιαφέρον για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ με 3,5 εκατ. ευρώ (και ανάληψη χρεών έως και 30 εκατ.) ο επίδοξος αγοραστής έδωσε το «παρών» και στο Δ.Σ. που έγινε το απόγευμα.

Εκεί, λοιπόν, αρχικά εμφάνισε εναλλακτική πρόταση 13 εκατ. για το 80% και τελικά αποχώρησε με δέσμευση καταβολής 3,5 εκατ. την Πέμπτη (!) και άλλων 10 εκατ. μέσα στο μήνα για το 51%!

Μετά την «ουρανοκατέβατη» πρόταση που κατέθεσε το πρωί, ο Μπαϊρακτάρης προσκλήθηκε να βρεθεί στο Δ.Σ. που θα γινόταν το απόγευμα στα Σπάτα, προκειμένου να τη συζητήσει με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Χωρίς δικηγόρο και λογιστή, λοιπόν -όπως του ζητήθηκε- ξεκαθάρισε πως τα 3,5 εκατ. ευρώ που είναι διατεθειμένος να καταθέσει άμεσα στο λογαριασμό της ΑΕΚ θα αφορούν μονάχα την αγορά του 51%.

Μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ. (άλλωστε ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε ξεκαθαρίσει στις δηλώσεις του το μεσημέρι ότι το συγκεκριμένο ποσό θεωρείται πολύ μικρό για το πλειοψηφικό πακέτο) αλλά και μια εξέλιξη που δεν… πτόησε κιόλας τον Μπαϊρακτάρη.

Κι αυτό διότι ο επίδοξος αγοραστής διατύπωσε εναλλακτική πρόταση ύψους 13 εκατ. ευρώ, που θα του εξασφαλίσει ποσοστό 80% της ΠΑΕ! Κάτι που αντιμετωπίστηκε εκ νέου με επιφύλαξη από τη διοίκηση, η οποία έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσίαση τραπεζικών εγγυήσεων, που θα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Κι επειδή κι αυτό το αίτημα δεν ικανοποιούνταν από την πλευρά του κ. Μπαϊρακτάρη, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε μια λύση που ούτε θα χρειαστεί καιρό για να διαπιστωθεί η επάρκειά της, ούτε θα βάζει σε κίνδυνο την ΑΕΚ.

Ήτοι, να καταθέσει ο επίδοξος επενδυτής την Πέμπτη το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ (θα υπάρξουν σχετικές επαφές των δικηγόρων των δυο πλευρών), να αγοράσει με αυτό το ποσοστό 18% που θα του αντιστοιχεί και συμμετέχοντας -αν μπορεί στην πραγματικότητα να το κάνει- στην ΑΜΚ που θα τρέχει μέχρι το τέλος του μήνα, να φτάσει με 10 επιπλέον εκατ. ευρώ στο 51%.

Αν γίνει, λοιπόν, αυτό για το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά αισιοδοξία και τελικά ο κ. Μπαϊρακτάρης καταθέσει το ποσό την Πέμπτη, η ΑΕΚ θα έχει πάρει μια τεράστια ανάσα και ο δρόμος της ΠΑΕ θα έχει στρωθεί για τον ίδιο. Κι από 'κει και πέρα θα επαφίεται στην οικονομική του δυνατότητα -αν υπάρχει- για να τον κάνει μεγαλομέτοχο.

Αν πάλι γίνει το πιθανότερο (βάσει και της προηγούμενης απόπειρας του επιχειρηματία να ασχοληθεί με το μπάσκετ) και τελικά το ποσό δεν εμφανιστεί, η ΑΕΚ θα κάνει αυτό που θα έκανε αν ο κ. Μπαϊρακτάρης δεν εισέβαλε κι εκείνος στη ζωή της την Τετάρτη: Θα βασίσει τις ρεαλιστικές ελπίδες της να βγει από το αδιέξοδο σε χρηματοδότηση από τους μετόχους που την έφτασαν σε αυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x