Stoiximan Super League

Χωρίς χρόνο και χρήμα, αλλά με… Ξενιάδη

Απέλπιδες προσπάθειες για την αδειοδότηση κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ελλείψει ρευστού, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρουν χρήμα. Μέτωπο με τις άλλες προβληματικές ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και επαφή με Πιλάβιο οι κινήσεις του Ανδρέα Δημητρέλου. Στο προσκήνιο ξανά ο Βασίλης Ξενιάδης, που συνέφαγε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ τάζοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ και… αδειοδότηση με εγγυητική 5 εκατ. ευρώ που είπε πως θα παρουσιάσει εντός της ημέρας.

Απέλπιδες προσπάθειες για την αδειοδότηση κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ.

Ελλείψει ρευστού, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρουν… χρήμα.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης να μην αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ είναι καταδικασμένη να απορριφθεί την Τρίτη, ενώ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός μοιάζει πλέον αναπόφευκτος.

Οι ελλείψεις στο φάκελο της ΑΕΚ είναι πολλές, με κυριότερες την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας (τεράστιες οι οφειλές προς την Εφορία, ενώ εκκρεμεί η δόση 1,235 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44), αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε πρώην παίκτες και ομάδες, ενώ οι διακανονισμοί των οφειλομένων με τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ δεν αρκούν. Για να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση απαιτούνται 3,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία και δεν βάζουν οι μέτοχοι.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο σχηματίζοντας μέτωπο με τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας που έχουν ανάλογα προβλήματα ζητώντας παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου για την εξέταση της έφεσης στο θέμα της αδειοδότησης ή πιο «ήπιες» συνέπειες σε περίπτωση μη αδειοδότησης κι όχι απαγόρευση μεταγραφών ή ανανεώσεων για παίκτες άνω των 22 ετών.

Μάλιστα προτίθεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ελπίζει πως κερδίζοντας χρόνο, θα βρεθεί κάποιος να βάλει χρήματα στην ομάδα ή τουλάχιστον πως μετά τις εκλογές θα πετύχει νέα ρύθμιση για τις οφειλές της ομάδας προς το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση -πάντως- η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την ΑΕΚ.

Και ξάφνου… Ξενιάδης

Το όνομα του Βασίλη Ξενιάδη επιστρέφει στην επικαιρότητα της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που προ μηνών είχε εμφανιστεί ως επίδοξος σωτήρας της ΠΑΕ, αλλά δεν φάνηκε να πείθει για τη δυνατότητά του να βγάλει την «Ένωση» από το αδιέξοδο, σύμφωνα με την «Κιτρινόμαυρη Ώρα των εργαζομένων» συνέφαγε χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ανδρέα Δημητρέλο, τον Μάκη Κασνακίδη και τον Δημήτρη Χατζηχρήστο.

Εξέφρασε ξανά το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην ΑΕΚ, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ -μέσα στην απελπισία του για να βρει χρήματα- να μην του κλείνει την πόρτα, αλλά να τον καλεί να παρουσιάσει εγγυητική 5 εκατ. ευρώ για να αποδείξει πως διαθέτει τα χρήματα για να βοηθήσει. «Αν μου φέρει εγγυητική, θα του παραδώσω την ΑΕΚ», φέρεται να είπε. Ο Βασίλης Ξενιάδης δεσμεύτηκε να παρουσιάσει σήμερα την εγγυητική κι εν συνεχεία να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, διατεινόταν πως έχει συνομιλήσει με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για το θέμα της αδειοδότησης της ΑΕΚ.

Αργεί ο σχεδιασμός

Στην παρούσα φάση, οποιαδήποτε συζήτηση για αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, πόσω μάλλον για μεταγραφές, είναι άκυρη. Προέχει το ζήτημα της αδειοδότησης και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Πάντως μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x