Stoiximan Super League

Αποφάσεις… προσεχώς στη Σούπερ Λίγκα!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα παραταθεί η αγωνία των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και οι (λίγες) ελπίδες εκείνων που υποβιβάστηκαν φέτος. Κατόπιν ψηφοφορίας στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, οι αποφάσεις στο θέμα της ελάφρυνσης των ποινών και στο αίτημα για αύξηση των ομάδων σε 19 θα ληφθούν σε Γ.Σ. που θα οριστεί από Δευτέρα.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα παραταθεί η αγωνία των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια και οι (λίγες) ελπίδες εκείνων που υποβιβάστηκαν φέτος.

Κατόπιν ψηφοφορίας στο σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, οι αποφάσεις στο θέμα της ελάφρυνσης των ποινών και στο αίτημα για αύξηση των ομάδων θα ληφθούν σε Γ.Σ. που θα οριστεί από Δευτέρα.

Ως τότε θα αναζητηθεί η σύγκλιση απόψεων που δεν υπήρξε σήμερα στους «κομμένους» και νομική βάση για να υποστηριχθεί η παραμονή όσων έπεσαν αγωνιστικά.

Στο σημερινό Δ.Σ. της διοργανώτριας (που συνεχίστηκε μετά την επεισοδιακή διακοπή του την περασμένη Τετάρτη) τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν δυο: Η πιθανή τροποποίηση των ποινών για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν και η εξέταση του αιτήματος του Εργοτέλη -που υποστηρίχθηκε και από τους Παναιτωλικό και Δόξα Δράμας- για αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος σε 19.

Δεδομένου λοιπόν ότι πολύ δύσκολα θα εξασφαλιζόταν -είτε στο ένα θέμα, είτε στο άλλο- η πλειοψηφία των ? που απαιτείται στο Δ.Σ. τέθηκε προς ψηφοφορία το αν θα έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις σήμερα ή σε Γ.Σ. (όπου απαιτείται απλή πλειοψηφία για αποφάσεις).

Το δεύτερο ήταν και αυτό που προκρίθηκε τελικά -με τους ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και SKODA Ξάνθη να μειοψηφούν στην ψηφοφορία για τις ποινές (ζητώντας να ληφθεί σήμερα απόφαση) και όλους πλην της Ξάνθης που δήλωσε «παρούσα» να ψηφίζουν για αποφάσεις σε Γ.Σ. στο θέμα της αύξησης των ομάδων.

Μέχρι τότε, πάντως, θα πρέπει να αναζητηθεί σύγκλιση απόψεων μεταξύ των έξι ομάδων που δεν έχουν λάβει άδεια, καθώς δεν υπήρξε σήμερα κοινή πρότασή τους για το θέμα των μεταγραφών (άλλος πρότεινε ολοκληρωτική άρση της απαγόρευσης, άλλος συγκεκριμένο αριθμό μεταγραφών κλπ).

Θα πρέπει, όμως, να αναζητηθεί και η νομική βάση ώστε να δικαιολογηθεί το αίτημα για αύξηση των ομάδων, μιας και ακόμη και στην περίπτωση που θα ψηφιζόταν κάτι τέτοιο, ο κανονισμός λέει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν, αλλά από τη μεθεπόμενη. Εξάλλου θεωρείται αναγκαίο (πέραν των υπολοίπων) ένα τέτοιο θέμα να συζητηθεί και με την ΕΠΟ, τη NOVA, αλλά και την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση, ο προεδρεύων Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε για το θέμα πως «υπάρχουν κανονισμοί και θα ληφθούν υπόψη» και ξεκαθάρισε πως «οποιες αποφάσεις ληφθούν τελικά θα είναι σύννομες».


Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως συγκληθεί εντός των επόμενων ημερών έκτακτη Γενική Συνέλευση, με απόφαση του αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ., η οποία θα αποφανθεί επί συγκεκριμένων εισηγήσεων για ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το σημερινό Δ.Σ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x