Stoiximan Super League

Βάργκας και… βλέπουμε

Οποιοδήποτε αγωνιστικό σχέδιο κάνει η ΑΕΚ -και οι υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν λάβει άδεια- παραμένει υπό την αίρεση των αποφάσεων της Σούπερ Λίγκας. Με το πιθανότερο «σενάριο» ελάφρυνσης, όμως, των ποινών να κάνει λόγο για τρεις μεταγραφές και δυο ανανεώσεις (ανεξαρτήτως ηλικίας) στο μυαλό του Θωμά Μαύρου ένα μόνο από τα ονόματα που ακούγονται φαντάζει απαραίτητο: Εκείνο του Φαμπιάν Βάργκας.

Οποιοδήποτε αγωνιστικό σχέδιο κάνει η ΑΕΚ -και οι υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν λάβει άδεια- παραμένει υπό την αίρεση των αποφάσεων της Σούπερ Λίγκας.

Με το πιθανότερο «σενάριο» ελάφρυνσης, όμως, των ποινών να κάνει λόγο για τρεις μεταγραφές και δυο ανανεώσεις (ανεξαρτήτως ηλικίας) στο μυαλό του Θωμά Μαύρου ένα μόνο από τα ονόματα που ακούγονται φαντάζει απαραίτητο:

Εκείνο του Φαμπιάν Βάργκας.

Η μεγάλη μορφή της «Ένωσης» έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Κολομβιανού και θεωρεί προτεραιότητα την παραμονή του και τη νέα χρονιά. Εφόσον περάσει λοιπόν η πρόταση για δυο ανανεώσεις συμβολαίων, θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια η μία απ’ αυτές να είναι η δική του.

Κάτι που φαντάζει δύσκολο με τα υπάρχοντα δεδομένα (λόγω της δυσαρέσκειάς του για την οικονομική ασυνέπεια της περασμένης χρονιάς και του ότι έχει καταθέσει ήδη προσφυγή) αλλά όχι ακατόρθωτο βάσει δυο άλλων παραγόντων:

Των πρόσφατων δηλώσεων του μάνατζέρ του ότι η προσφυγή κατατέθηκε για να διασφαλίσει τα χρήματά του καιότι με νέα διαπραγμάτευση δεν θα είχε αντίρρηση να παραμείνει. Αλλά και του γεγονότος πως ο Νίκος Κωστένογλου -με τον οποίο μόνο κρυφές δεν ήταν οι κακές τους σχέσεις- δεν θα βρίσκεται του χρόνου στον πάγκο.

Όσο για την άλλη ανανέωση συμβολαίου, το πού θα πέσει το βάρος θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Καταρχάς από το τι θα κάνει τελικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό παράθυρο να συνεχίσει έναν ακόμα χρόνο.

Εφόσον λοιπόν αποφασίσει κάτι τέτοιο, ο Μαύρος θα κληθεί να διαλέξει μεταξύ εκείνου, του Χοσέ Κάρλος, του Νίκου Γεωργέα και του Παντελή Καφέ (των οποίων τα συμβόλαια επίσης λήγουν). Επιλογή προφανώς δύσκολη, δεδομένης της μεγάλης εκτίμησης στον «Λύμπε», της θετικής αντιστοιχίας αξία/κόστος του Κάρλος και της κοινής αποδοχής τόσο της προσωπικότητας, όσο και των ικανοτήτων του «Φούλη». Ο Καφές δεν μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες, εφόσον η απόφαση της Σούπερ Λίγκας είναι για δυο ανανεώσεις.

Σχετικά με τις μεταγραφές, τώρα, αν αποφασιστεί τελικά να δοθεί περιθώριο για τρεις, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα γίνει μια σε κάθε γραμμή. Με τις υποψηφιότητες των Κυργιάκου και Μόρα για την άμυνα και του Βαγγέλη Μάντζιου για την επίθεση να είναι όντως υπαρκτές, αλλά όχι και οι μόνες που θα εξεταστούν από τον Μαύρο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x