Stoiximan Super League

Αισιοδοξία για Ρουίς

Η μοναδική μεταγραφική υπόθεση που μοιάζει να κινείται στον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι εκείνη του Άλαν Ρουίς. Όταν ο μάνατζέρ του φτάσει στην Ελλάδα, τότε αναμένεται να έχει συνάντηση με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση για την υπόθεση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο οποίος φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ιταλικής Πεσκάρα. Μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία θα αποφασιστεί αν θα γίνουν κινήσεις για τον στόπερ και τον κεντρικό χαφ.

Η μοναδική μεταγραφική υπόθεση που μοιάζει να κινείται στον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι εκείνη του Άλαν Ρουίς.

Ο μάνατζερ του 19χρονου μεσοεπιθετικού αναμένεται εντός της ημέρας να φτάσει στην Ευρώπη, όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έρθει πρώτα στην Αθήνα ή θα πάει στην Ιταλία για άλλες δουλειές.

Όταν ο Φερνάντο Κοσεντίνο φτάσει στην Ελλάδα, τότε αναμένεται να έχει συνάντηση με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση για την υπόθεση του νεαρού παίκτη, ο οποίος φέρεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ιταλικής Πεσκάρα.

Οι Πειραιώτες δεν δείχνουν να ανησυχούν και, παρά την «σφήνα», θα καταφέρουν να πάρουν τον Αργεντινό.

Τις προηγούμενες μέρες είχε παρατηρηθεί μικρή διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και στην Χιμνάσια λα Πλάτα, στην οποία ανήκει ο Ρουίς, και στο Λιμάνι εκτιμούν ότι η «δουλειά» μπορεί να γίνει με ένα ποσό της τάξεως των 700.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Άλλωστε, ο νεαρός προορίζεται για τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού και θα χρησιμοποιηθεί στους αγώνες του NextGen Series (τη νέα διοργάνωση για ομάδες Νέων, όπως είναι το Champions League όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει την εποπτεία της UEFA).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα, παίρνουν παράταση μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Αυστρία. Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός χαφ για τον άξονα, όμως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλει πρώτα να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα για το υπάρχον ρόστερ και μετά να κάνει τις εισηγήσεις του.

«Δεν υπάρχει τίποτα μεταγραφικό. Ο κύριος Ζαρντίμ, που περνάει σχεδόν όλη την ημέρα του στο προπονητήριο του Ρέντη, θέλει να δει πρώτα τους παίκτες που έχει και στη συνέχεια να επιλέξει άλλους. Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, λοιπόν, θα δουλέψει πολύ για να δει από κοντά το υλικό», τονίζεται από την ΠΑΕ.

Ο Ζαρντίμ γνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες για το κέντρο της άμυνας της ομάδας (Παπάζογλου, Μανωλάς, Ντιελνά, Σιόβας, Ποτουρίδης, Ζαραδούκας) και κάτι ανάλογο συμβαίνει για το χώρο της μεσαίας γραμμής (Φέισα, Τάτος, Σουμπίνιο, Βλαχοδήμος, Μήτρογλου, Φετφατζίδης και Ντιόγο).

Πρόκειται για δεκατρείς ποδοσφαιριστές, του οποίους θέλει να περάσει από το «μικροσκόπιό» του ο Πορτογάλος και μετά θα πει σε θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Μπράγκα (Αντόνιο Σαλβαδόρ) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν παίκτες της ομάδας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα ο Ζαρντίμ φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Κουστόδιο και τον Ούγκο Βιάνα, οι οποίοι απουσίασαν από τη χθεσινή προπόνηση των Πορτογάλων, λόγω της συμμετοχής τους στην εθνική ομάδα της χώρας για το Euro 2012.

«Πάντα υπάρχει η ανάγκη να πουλάς. Θα θέλαμε να κρατήσουμε παίκτες, όπως ο Λίμα, ο Κουστόντιο και ο Ούγκο Βιάνα, αλλά έχουν και μια αξία και θα δούμε τι θα μας δώσει η αγορά...», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Μπράγκα και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πουλήσουμε τουλάχιστον δύο παίκτες».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x