Stoiximan Super League

Ανανέωση…

Ο Αντώνης Πετρόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό την ώρα που έμοιαζε να μην υπολογίζεται από κανέναν. Κι αφού σκόραρε ανελλιπώς στις προπονήσεις, στο πρώτο φιλικό των "πράσινων", απέδειξε πως η ανανέωση δεν αφορούσε μόνο το συμβόλαιό του… Με γκολ του 26χρονου επιθετικού το "τριφύλλι" έμεινε στο 1-1 με την Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ στο Βέργκλ της Αυστρίας, δείχνοντας κατά διαστήματα καλά σημάδια, αφού η προετοιμασία βρίσκεται ακόμη στις αρχές της.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό την ώρα που έμοιαζε να μην υπολογίζεται από κανέναν.

Κι αφού σκόραρε ανελλιπώς στις προπονήσεις, στο πρώτο φιλικό των "πράσινων", απέδειξε πως η ανανέωση δεν αφορούσε μόνο το συμβόλαιό του…

Με γκολ του 26χρονου επιθετικού το "τριφύλλι" έμεινε στο 1-1 με την Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ στο Βέργκλ της Αυστρίας, δείχνοντας κατά διαστήματα καλά σημάδια, αφού η προετοιμασία βρίσκεται ακόμη στις αρχές της.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 69’ με τον Κόρτε και ο «Πετρογκόλ» ισοφάρισε στο 76’ με εξαιρετική κεφαλιά στα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.

Πως έπαιξε ο Παναθηναϊκός:

Ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκεζ, Ιωαννίδης ήταν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Βιτόλο με τον Λαγό ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους, στην τριάδα, οι Ζέκα(δεξιά), Σισοκό(κέντρο), Χριστοδουλόπουλος(αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τοτσέ.

Στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου και με τις αλλαγές που έκανε, ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε για ένα 20λεπτο και το 4-3-3. Με τους Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τον Βιτόλο αμυντικό μέσο, τους Ζέκα, Χριστοδουλόπουλο εσωτερικούς χαφ και τους Κουσίδη (δεξιά), Σισοκό (αριστερά) και Πετρόπουλο στην επίθεση.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας πράξη αυτά που ζητάει ο Φερέιρα στις προπονήσεις. Πρέσινγκ ψηλά και επίμονο, αλλά και γρήγορες επιθέσεις. Ο Πορτογάλος δεν θέλει καθόλου να καθυστερεί η μπάλα όταν το «τριφύλλι» πραγματοποιεί επίθεση, κάτι, που στο πρώτο εικοσάλεπτο έγινε πράξη. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «πράσινων» ήταν ο Σισοκό. Ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Ιβοριανός βρήκε με κάθετη τον Τοτσέ, ο οποίος έκανε περιστροφή γύρω από το κορμί του, μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα. Στο 11’ λεπτό, έπειτα από αποτελεσματικό πρέσινγκ του Σισοκό, ο Σεϊταρίδης κέρδισε την μπάλα, έκανε την κούρσα βγάζοντας μια ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε από πολύ κοντά, στέλνοντας την μπάλα από την κεφαλιά που έκανε λίγο έξω.

Στο 16’, πάλι από πρέσινγκ των «πράσινων», ο Τοτσέ κέρδισε την μπάλα από τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή φτάνοντας απέναντι από τον Πέτκοβιτς, το πλασέ του όμως πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια των Γερμανών. Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε και δεν δημιουργήθηκαν άλλες μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σισοκό πέρασε αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον Τοτσέ, αλλά το τρικ, δεν έπιασε. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέσαρε το ίδιο επίμονα όπως στις αρχές του παιχνιδιού και το παιχνίδι κυλούσε κάπως ανιαρά και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Επίσης, στο παιχνίδι πέρασε και ο Σπυρόπουλος στη θέση του Ιωαννίδη (46’), ο Κοτσόλης στη θέση του Καρνέζη (46’), ο Πετρόπουλος στη θέση του Τοτσέ(58’) και ο νεαρός Κουσίδης στη θέση του Λαγού(60’). Σημείο, που και οι Γερμανοί έκαναν οχτώ μαζεμένες αλλαγές.

Η Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ αναζωογονήθηκε με τις αλλαγές και ανέβασε κάπως ρυθμό και με το που έγινε αυτό, κατάφερε και να σκοράρει. Αφού έπειτα από σέντρα που έγινε από αριστερά, η αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού αδράνησε με τον Σπυρόπουλο να μην διώχνει την μπάλα και ο Κόρτε από κοντά, έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 69’.

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν, πίεσαν και κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Σπυρόπουλος στο 76’ σήκωσε το κεφάλι, είδε την κίνηση του Πετρόπουλου και τον σημέδεψε με βαθιά μπαλιά με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να πιάνει την όμορφη κεφαλιά στην κίνηση και να κάνει το 1-1. Μάλιστα, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να πάρει και την νίκη, εάν ο Πέτκοβιτς δεν απομάκρυνε την μπάλα στο πολύ δυνατό και φαλτσαριστό σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 86’.



Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46’ Κοτσόλης ), Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Ιωαννίδης (46΄Σπυρόπουλος), Λαγός (60’ Κουσίδης), Βιτόλο, Ζέκα (73’ Δώνης), Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (58 Πετρόπουλος)

Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ: Πέτκοβιτς, Μπίκαξιτς, Ντογκάν, Κουμπελά, Κόρτε, Θόιερκαουφ, Κρατζ, Ρέιτσελ, Κορέια, Πφίτζνερ, Κρούπκε

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x