Stoiximan Super League

Όλο και καλύτερος

Βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο του φιλικό κόντρα στην Οτελούλ εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Βελγικής Μονς. Από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο για το «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γιάννου (41΄) και τον Ρομπέρ(52΄). Ευκαιρία για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος στο πρώτο μέρος εφάρμοσε 4-4-2 με ρόμβο, που έδειξε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ενώ στο δεύτερο τοποθέτησε τους χαφ του στην ευθεία, σύστημα που απέδωσε καλύτερα.

Βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο του φιλικό κόντρα στην Οτελούλ εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Βελγικής Μονς.

Από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο για το «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γιάννου(41΄) και τον Ρομπέρ(52΄).

Ευκαιρία για δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος στο πρώτο μέρος εφάρμοσε 4-4-2 με ρόμβο, που έδειξε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ενώ στο δεύτερο τοποθέτησε τους χαφ του στην ευθεία, σύστημα που απέδωσε καλύτερα.

Μετά το 4-4-2 σε ευθεία που δοκίμασε ο Γιώργος Δώνης στο πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Οτελούλ, αυτή τη φορά προτίμησε ρόμβο. Με τον Παναγιωτούδη σαν αμυντικό χαφ και τον Πέλκα να αναλαμβάνει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Πρώτη συμμετοχή του Τζιλ Μπαρνς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σαν αριστερός χαφ, που έδειξε ανέτοιμος. Αρκετά καλός ο Κουμάλο στο κέντρο της άμυνας. Χωρίς τους Γκαρσία, Παπάζογλου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και τους διεθνείς παρατάχθηκαν οι Θεσσαλονικείς.

Προβλήματα στην ανάπτυξη εμφάνισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς για πρώτη φορά ο Δώνης χρησιμοποιούσε σύστημα σε ρόμβο, ενώ και στο αριστερό άκρο της άμυνας υπήρξαν φορές που οι Βέλγοι έβγαιναν με παίκτη παραπάνω. Ψηλά πίεζαν οι Θεσσαλονικείς στα πρώτα λεπτά, ωστόσο και η Μονς, με τη σειρά της, δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι και έγινε ουσιαστικά επικίνδυνη για πρώτη φορά στο 36΄, όμως η κεφαλιά του Νονγκ κατέληξε στο δοκάρι του Γλυκού, με τον ΠΑΟΚ να γλυτώνει. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιάννου με εξαιρετική προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στην άμυνα των Βέλγων και κατέληξε στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο Έλληνας τεχνικός… άφησε τον ρόμβο και παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 σε ευθεία. Άλλαξε την αριστερή πλευρά, με τον Ρομπέρ να περνάει στη θέση του ανέτοιμου Μπαρνς. Με τον Γεωργιάδη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο ΠΑΟΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά και ότι δεν κατάφερε να κάνει στο 49΄ ο Έλληνας μεσοεπιεπιθετικός, το πέτυχε στο 52΄ ο Ρομπέρ. Ο Γάλλος έστειλε την μπάλα… συστημένη στην αριστερή γωνία του Βέλγου τερματοφύλακα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και διπλασίασε τα τέρματα του «Δικεφάλου», με την εικόνα του να είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τους Λίνο-Ρομπέρ από τα αριστερά να συνεργάζονται πολύ καλά.

Λίγο έλειψε στο 71΄ η Μονς να μειώσει το σκορ, ωστόσο ο Κουμάλο πρόλαβε πάνω στη γραμμή και απομάκρυνε την μπάλα. Ο ρυθμός «έπεσε» στη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ να κρατά άνετα το υπέρ του 2-0 και να υποχρεώνει την Μονς στην πρώτη της ήττα μετά από πέντε φιλικά.

Αρκετά συμπεράσματα έβγαλε ο Γιώργος Δώνης για την κατάσταση των παικτών του, που δεν θα πρέπει να έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον Μπαρνς, ενώ η αριστερή πλευρά με Λίνο και Ρομπέρ έδειξε να λειτουργεί πολύ καλά.

ΠΑΟΚ (Δώνης): Γλύκος, Κουμάλο (72΄Ιντζίδης), Κατσικάς (72΄Στάμος), Κωνσταντινίδης, Αποστολόπουλος (46΄Λίνο), Παναγιωτούδης (46΄Κάτσε), Λάζαρ (65΄Κίτσιος), Μπαρνς (46΄Ρομπέρ), Πέλκας (46΄Γεωργιάδης), Αθανασιάδης (72΄Δεληγιαννίδης), Γιάννου (65΄ Μπανγκουρά).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x