Stoiximan Super League

Ενδιαφέρονται και το δείχνουν

Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι κομβικής σημασίας στα σχέδια των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις να επενδύσουν στην ΑΕΚ. Οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ήδη πληρώσει για να γίνουν συγκεκριμένες μελέτες. Οι σκέψεις τους για τη χρηματοδότηση του έργου και η σημασία της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Φιλικό τεστ απόψε με Λεβαδειακό (19:00 Novasports 1).

Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι κομβικής σημασίας στα σχέδια των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις να επενδύσουν στην ΑΕΚ.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν ήδη πληρώσει για να γίνουν συγκεκριμένες μελέτες και θεωρούν πως για την «Ένωση» είναι μονόδρομος να αποκτήσει το δικό της… σπίτι, αν θέλει να ορθοποδήσει οικονομικά (και κατ’ επέκταση αγωνιστικά), αλλά και προκειμένου η δική τους πιθανή επένδυση να μην γίνει σε βαρέλι δίχως πάτο.

Σε πρώτη φάση εκτιμάται πως θα απαιτηθούν 50-60 εκατ. ευρώ για την κατασκευή γηπέδου 25-28 χιλιάδων θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα μέρος της χρηματοδότησης έχουν τη διάθεση να καλύψουν οι ίδιοι, ενώ για το υπόλοιπο αναζητείται φόρμουλα για να καλυφθεί με επιχορήγηση από την ευρωπαϊκή ένωση, αλλά και με δάνειο από τράπεζα, πιθανότατα τη Seymour Price που έχει επικεφαλής τον Κιθ Χάρις.

Την ίδια ώρα, ασχολούνται και με τα τωρινά προβλήματα της ομάδας. Καθοριστικό ρόλο για την είσοδό τους στην ΠΑΕ θα παίξει η ρύθμιση των χρεών της ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Η διοίκηση της ομάδας περιμένει από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών την απάντησή του στο αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με ταυτόχρονη μείωση του ύψους των δόσεων. Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να κληθούν να ξοφλήσουν σε βάθος πέντε ετών (60 δόσεις), αλλά δεν θα πουν… όχι και στα τέσσερα χρόνια (48 δόσεις).

Εφόσον περάσει μία ευνοϊκή ρύθμιση θα ανοίξει ο τρόπος για να βάλουν οι Βιντιάδης και Χάρις σε πρώτη φάση 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ κι εν συνεχεία ακόμη περισσότερα. Οι δυο τους αναζητούν «συμπαίκτες» και η προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετούς.

Τεστ στη Λιβαδειά

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της προς αναζήτηση καλύτερης χημείας εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων θα έχει η ΑΕΚ στο αποψινό φιλικό με τον Λεβαδειακό στην πόλη της Βοιωτίας (19:00, Novasports 1). Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς Κατίδη, Μπουγαΐδη, Φούντα, Παπαδημητρίου και Γροντή, αλλά θα χρησιμοποιήσει τον Ρίκκα που πλέον έχει αποθεραπευτεί. Το σχήμα που δοκίμασε χθες σε 4-2-3-1 ήταν: Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Τσούπρος (Βλάχος), Κοντοές, Αρκούδας, Ρίκκα, Κορδέρο, Γκερέιρο, Παυλής, Κουρέλας, Κατσικοκέρης.

Δοκιμάζει Γκόβα

Τον 23χρονο Ανδρέα Γκόβα θα δοκιμάσει στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο νεαρός μέσος έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη, πέρασε από τις ακαδημίες της Πόρτσμουθ, ενώ αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κοζάνη και Καβάλα. Πρόσφατα δοκιμάστηκε από τη γαλλική Τρουά, αλλά δεν υπέγραψε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x