Stoiximan Super League

Κάτι από την μαγεία του…

Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος ο κόσμος του Ολυμπιακού απαίτησε -πέρα από τις νίκες- και θέαμα. Παρόντος του ανθρώπου - συνώνυμο της ποδοσφαιρικής μαγείας - για την «ερυθρόλευκη» εξέδρα, του Ζιοβάνι, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ υποδέχονται την Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), έχοντας ως στόχο τη νίκη και το θέαμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την ευκαιρία, να δουλέψει περισσότερο με την ομάδα και αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο.

Παρουσία ενός «μάγου» του ποδοσφαίρου, του Ζιοβάνι, που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα καλούνται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να προσφέρουν θέαμα και να πάρουν τη νίκη απέναντι στη Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες θέλουν να αποδείξουν ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν παράδειγμα προς αποφυγή και να μπουν με το… δεξί στο πρώτο ματς στη σειρά των άλλων πέντε κρίσιμων που ακολουθούν.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, να δουλέψει περισσότερο με την ομάδα και αυτό πρέπει να φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν ότι είναι σε καλή κατάσταση εν όψει του σημαντικού για το ευρωπαϊκό τους μέλλον αγώνα με την Μονπελιέ. Είναι πιθανό αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι με τους Ακρίτες ο Πορτογάλος τεχνικός να φανερώσεις κάποιες από τις σκέψεις του για εκείνο με τους Γάλλους.

Όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ. Μπροστά του - από δεξιά προς αριστερά - θα είναι οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μοντέστο, ενώ λίγο πιο μπροστά θα παίξουν ο Μασάντο και ο Μανιάτης (ή ο Γκρέκο). Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν ο Φουστέρ (δεξιά), ο Αμπντούν (αριστερά) και ο Τζεμπούρ (στην κορυφή).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης, Ντιακιτέ, Τάτος και Πάντελιτς. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ιμπαγάσα, Σιόβας, Παπάζογλου και Φετφατζίδης. Για λόγους τακτικής δεν είναι στην αποστολή Ζαραδούκας και Φέισα.

Βράβευση-αποθέωση για Ζιοβάνι

Αρκετός κόσμος αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να δει και να θυμηθεί τον Βραζιλιάνο «μάγο» των ελληνικών γηπέδων. Ο λόγος για τον Ζιοβάνι, ο οποίος θα είναι στα επίσημα του φαληρικού γηπέδου για να βραβευθεί και να αποθεωθεί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Είναι πιθανό ο Βαγγέλης Μαρινάκης να ανακοινώσει επίσημα τη συνεργασία με τον παλαίμαχο επιθετικό, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει χρέη σκάουτερ αλλά και -γενικότερα- εκπροσώπου του συλλόγου στη Βραζιλία.

Προϊστορία

Είκοσι τρία ματς αήττητος μετράει ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος απέναντι στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν 16 νίκες και 7 ισοπαλίες απέναντι στην ακριτική ομάδα. Όσον αφορά την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη», τον Σεπτέμβριο του 2011 οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν ένα γκολ του Μέλμπεργκ στις καθυστερήσεις για να καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Ακρίτες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/09/11 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (87' Πάντελιτς, 94' Mέλμπεργκ - 14' Μαρσελίνιο)
06/02/11 Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0 (45' Φουστέρ)
28/03/10 Ολυμπιακός-Ξάνθη 0-0
11/01/09 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (16' αυτ. Σταθάκης, 19' Γκαλέτι - 27' Ζουέλα)
30/12/07 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (20' Λούα Λούα, 60' Κοβάσεβιτς - 25' Ραντζίσκι)
19/08/06 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (66', 85' Ριβάλντο - 5' Μπαρκογλου)

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x