Stoiximan Super League

Άλλαξε ο Γερμανός…

…και προσπαθεί να βάλει τα ρούχα (της ΑΕΚ) αλλιώς. Το αμυντικό σχήμα της Τούμπας έφερε βελτίωση, αλλά όχι αποτέλεσμα για την «Ένωση». Κι επειδή αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Έβαλντ Λίνεν άρχισε ήδη να δοκιμάζει σύστημα και πρόσωπα ενόψει του «τελικού» της Κυριακής.

…και προσπαθεί να βάλει τα ρούχα (της ΑΕΚ) αλλιώς.

Το αμυντικό σχήμα της Τούμπας έφερε βελτίωση, αλλά όχι αποτέλεσμα για την «Ένωση».

Κι επειδή αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Έβαλντ Λίνεν άρχισε ήδη να δοκιμάζει σύστημα και πρόσωπα ενόψει του «τελικού» της Κυριακής.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από τη (μια ακόμα) ήττα στην Τούμπα είναι η τακτική της βελτίωση.

Η προσήλωση στο πλάνο και η εφαρμογή του σε ικανοποιητικό βαθμό -με εξαίρεση φυσικά τη φάση του γκολ. Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά όμως η «Ένωση» δεν έχει την επιλογή να περιμένει πίσω από την μπάλα. Πρέπει -με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο- να τη βάλει στα δίχτυα και να πάρει βαθμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο Έβαλντ Λίνεν ξεκίνησε ήδη να δοκιμάζει πράγματα που θα μπορούσαν βελτιώσουν την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τόσο στο σύστημα, όσα και στα πρόσωπα. Έτσι, με την επιστροφή κιόλας στις προπονήσεις (έπειτα από το ρεπό της Δευτέρας) ο Γερμανός έδειξε διάθεση για αλλαγές. Έστω κι αν αυτή διαπιστώθηκε σε άσκηση τακτικής.

Κατά τη διάρκεια της λοιπόν (όταν και επέμεινε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από τα άκρα) ο Λίνεν εφάρμοσε ένα ιδιότυπο 4-3-3. Κι ενώ διατήρησε ίδια τα άκρα (Κοντοές αριστερά και Αρκούδας δεξιά) δοκίμασε τον Μπουγαΐδη αντί του Κουτρουμπή ως παρτενέρ του Γιάγκο στα στόπερ.

Σε ρόλο «καθαρόαιμου» αμυντικού χαφ ήταν ο Φέτσης (που τα πήγε αρκετά καλά στο ντεμπούτο του στην Τούμπα), μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Λαγός (αριστερά) και Κορδέρο (δεξιά), ενώ στα «φτερά» έμεινε δεξιά ο Βλάχος, αλλά αριστερά τοποθετήθηκε ο Παπαδημητρίου. Ως προωθημένος, δε, αγωνίστηκε ο Φουρτάδο.

Ειδικά αυτό το τελευταίο πάντως δεν δείχνει προβάδισμα του Αφρικανού για τη θέση της επίθεσης. Κι αυτό διότι ο Κατσικοκέρης έπαιξε μεν σήμερα με τους αναπληρωματικούς, αλλά εφόσον στις επόμενες προπονήσεις μέχρι την Κυριακή δείξει ότι έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του θα γίνει το φαβορί για να ξεκινήσει ως φουνταριστός.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x