Stoiximan Super League

Όχι πάλι σε εθνική εορτή…

Επιτέλους χαμόγελα ξανά στην ΑΕΚ, που πέτυχε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον γνωρίζοντας, ωστόσο, πως ακόμη δεν έχει βγει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση. Από την 25η Μαρτίου ως την 28η Οκτωβρίου έπρεπε να περιμένει η «Ένωση» για να κερδίσει στην κανονική περίοδο. Ικανοποίηση για Λίνεν και κόσμο. Πίστη για κάτι καλό στα ντέρμπι.

Επιτέλους χαμόγελα ξανά στην ΑΕΚ, που πέτυχε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον γνωρίζοντας, ωστόσο, πως ακόμη δεν έχει βγει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση.

Η «Ένωση» πανηγύρισε χθες, 28η Οκτωβρίου, το πρώτο της τρίποντο σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος μετά την… 25η Μαρτίου, όταν είχε επικρατήσει 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου, και δεν θέλει να περιμένει μέχρι την επόμενη εθνική εορτή για να φύγει και πάλι με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο.

Η επίδραση της δουλειάς του Έβαλντ Λίνεν είναι ήδη εμφανής στο παιχνίδι της ΑΕΚ, που αμύνεται αλλά και επιτίθεται με περισσότερη οργάνωση στο παιχνίδι της.

Ενθουσιασμός για τον κόσμο

Στις τάξεις της ομάδας αλλά και της διοίκησης υπήρχε τεράστια ικανοποίηση για την παρουσία και τη στάση του κόσμου. Παρά τη βαθμολογική θέση της ομάδας και το μη θελκτικό ποδόσφαιρο που παίζει, στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 θεατές (κόπηκαν 8.826 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 95.390 ευρώ). Οι φίλοι της «Ένωσης» έδειξαν υπομονή και στήριξαν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια, ενώ μετά το γκολ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και στο φινάλε αποθέωσαν τους παίκτες, αλλά και τον Έβαλντ Λίνεν που τους το ανταπέδωσε πηγαίνοντας στο πέταλο των οργανωμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ είναι τρίτη σε μέσο όρο εισιτηρίων με 9.696 ανά αγώνα (δίχως να έχει παίξει κάποιο ντέρμπι στην έδρα της), πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό (17.679) και τον ΠΑΟΚ (11.651). Πέρυσι η «Ένωση» έκλεισε τη σεζόν με μέσο όρο 7.318 εισιτήρια.

Και τώρα… ντέρμπι

Το πρόγραμμα δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ, αφού τροχοπέδη στην προσπάθεια να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα αποτελεί το γεγονός ότι την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει ως φιλοξενούμενη τον Παναθηναϊκό, ενώ την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας των προσεχών αναμετρήσεων, οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και στα δύο παιχνίδια για το καλύτερο δυνατό.

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με τακτική… Τούμπας. Ο Γερμανός τεχνικός δεν τρέφει αυταπάτες και σχεδιάζει τα αγωνιστικά του πλάνα βάσει του υλικού που έχει στα χέρια του κι όχι βάσει του πώς θα έπρεπε να αγωνιζόταν σε ένα ντέρμπι η «Ένωση» υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x