Stoiximan Super League

Άλλος αποφασίζει

Από τον… αγνώστου ταυτότητας ξένο επενδυτικό οίκο κι όχι από τον Δημήτρη Βιντιάδη εξαρτάται η απόφαση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Έλληνας εφοπλιστής ασφαλώς κι έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των επαφών/διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση και τους πιστωτές του συλλόγου, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο αποκλειστικός χρηματοδότης της πιθανής επένδυσης.

Από τον… αγνώστου ταυτότητας ξένο επενδυτικό οίκο κι όχι από τον Δημήτρη Βιντιάδη εξαρτάται η απόφαση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο Έλληνας εφοπλιστής ασφαλώς κι έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος των επαφών/διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση και τους πιστωτές του συλλόγου, ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο αποκλειστικός χρηματοδότης της πιθανής επένδυσης.

Έχει αποφασίσει μεν να διαθέσει αρκετά χρήματα για το εγχείρημα, αλλά τα περισσότερα αναμένονται από το εξωτερικό. Συγκεκριμένο πρόκειται για έναν ξένο επενδυτικό οίκο, για τη σύνθεση του οποίου γνωρίζουν μόνο ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι πολλοί στενοί του συνεργάτες (μεταξύ αυτών πιθανώς και ο Σταύρος Αδαμίδης). Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Λονδίνο και με τη γνωμοδότηση του Κιθ Χάρις, που φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί από το προσκήνιο αλλά στην πραγματικότητα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η ανάμειξη ξένων ίσως δικαιολογεί τη σχολαστικότητα στους ελέγχους των στοιχείων της ΠΑΕ και την προετοιμασία του εδάφους προτού γίνει οποιαδήποτε κίνηση, αλλά ακόμη και τη σύνδεση πιθανώς επένδυσης με το αγωνιστικό κομμάτι. Αν επρόκειτο για έναν επενδυτή-οπαδό, ίσως αυτά να ήταν ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας, αλλά σε περίπτωση ξένων που διερευνούν την πιθανότητα κέρδους ένας υπερχρεωμένος, χωρίς δυνατότητες εξυγίανσης και ακόμη περισσότερο υποβιβασμένος στη δεύτερη κατηγορία σύλλογος σίγουρα δεν αποτελεί ελκυστική λύση για τα κεφάλαιά του. Ο Δημήτρης Βιντιάδης που είναι φίλαθλος της ΑΕΚ πιέζει με όποιο τρόπο μπορεί, αλλά οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν σε άλλους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένη από την Τρίτη θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με πρώην και νυν παίκτες της ομάδας. Πρόκειται για το πιο δύσκολο κομμάτι των επαφών για το «κούρεμα» των χρεών…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x