Stoiximan Super League

Σειρά σου, ΑΕΚ…

Η Κέρκυρα έχασε. Η Ξάνθη ισοφαρίστηκε. Ο Άρης ισοφαρίστηκε. Η Βέροια δεν νίκησε. Το ίδιο κι ο ΟΦΗ με τον Πανθρακικό. Το σύμπαν της Σούπερ Λίγκας… συνωμότησε για πρώτη φορά υπέρ της ΑΕΚ και πλέον η «Ένωση» έχει ένα ακόμα κίνητρο για την απαραίτητη νίκη με τον ΠΑΣ: Να ξεφορτωθεί το άγχος της τελευταίας θέσης και να πλησιάσει σε απόσταση βολής εκείνους που (προς το παρόν τουλάχιστον) θεωρούνται ανταγωνιστές της. Οι σκέψεις του Λίνεν

Η Κέρκυρα έχασε.

Η Ξάνθη ισοφαρίστηκε. Ο Άρης ισοφαρίστηκε. Η Βέροια δεν νίκησε.

Το ίδιο κι ο ΟΦΗ με τον Πανθρακικό.

Το σύμπαν της Σούπερ Λίγκας… συνωμότησε για πρώτη φορά υπέρ της ΑΕΚ και πλέον η «Ένωση» έχει ένα ακόμα κίνητρο για την απαραίτητη νίκη με τον ΠΑΣ:

Να ξεφορτωθεί το άγχος της τελευταίας θέσης και να πλησιάσει σε απόσταση βολής εκείνους που (προς το παρόν τουλάχιστον) θεωρούνται ανταγωνιστές της.

Τα αποτελέσματα είχαν «κάτσει» καλά στην ΑΕΚ και την περασμένη εβδομάδα. Η ήττα-πισωγύρισμα από τον Λεβαδειακό ωστόσο δεν της επέτρεψε να ξεκολλήσει από τον πάτο. Παρόλα αυτά, το Σ/Κ που τελειώνει δίνει μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία στην «Ένωση».

Διότι Αστέρας και Ατρόμητος ισοφάρισαν Ξάνθη και Άρη αντίστοιχα, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες. Η Βέροια -αν και είχε εκείνη το αριθμητικό πλεονέκτημα- δεν νίκησε σήμερα τον ΠΑΟΚ. Νωρίτερα, δε, είχε επιβεβαιωθεί το πρώτο… κλείσιμο του ματιού της τύχης στην ΑΕΚ φέτος, με την ισοφάριση του ΟΦΗ στο 90’ απέναντι στον Πανθρακικό, αλλά και την ήττα της Κέρκυρας από τον Λεβαδειακό.

Αν οι «κιτρινόμαυροι», λοιπόν, κάνουν τη Δευτέρα αυτό που ούτως ή άλλως ήταν απαραίτητο (να νικήσουν τον ΠΑΣ) δεν θα κερδίσουν μόνο τρεις πόντους. Αλλά και το καθόλου αμελητέο ψυχολογικό πλεονέκτημα του να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση (στην ισοβαθμία υπερτερούν της Βέροιας), να πιάσουν επίσης στη βαθμολογία Ξάνθη και Άρη και να πλησιάσουν σε απόσταση βολής την Κέρκυρα, τον ΟΦΗ και τον Πανθρακικό (με τον οποίο αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική στην Κομοτηνή).

Όλα αυτά όμως είναι… θεωρία. Και η ΑΕΚ -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- χρειάζεται πράξεις. Ή μάλλον πόντους. Αυτούς που οπωσδήποτε πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει στο αυριανό ματς. Έστω κι αν ο κόσμος θα είναι λιγότερος (λόγω του εργάσιμου της ημέρας). Έστω κι αν έχει σημαντικές απουσίες, όπως του Κορδέρο (λόγω προσφοράς) και του Λαγού (λόγω θέσης). Κι έστω κι αν ο Λίνεν δείχνει να μην έχει καταλήξει ακόμα στο πώς θα τις αναπληρώσει.

Ενώ θεωρείται δεδομένη λοιπόν η διατήρηση του Κωνσταντόπουλου κάτω από τα δοκάρια, η επαναφορά του Φουρτάδο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και η παραμονή του Κατίδη σε θέση σέντερ-φορ, πολύ πιθανή μοιάζει και η επιστροφή του Γιάγκο στην ενδεκάδα. Είτε σε θέση αμυντικού χαφ (δίπλα σε έναν εκ των Ρίκκα και Φέτση), είτε σε θέση στόπερ, αν ο Λίνεν επιλέξει τον Κοντοέ για αριστερά. Αν δεν γίνει αυτό, δε, και ο Κοντοές παραμείνει δίδυμο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, τη θέση στ’ αριστερά θα πάρει ο Αρκούδας που αγωνίστηκε εκεί και στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x