Stoiximan Super League

«Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πρώτη»!

Την αυτοπεποίθηση που τον έκανε απευθείας βασικό στην ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Τάσος Τσουμάγκας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο νεαρός τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου η ΑΕΚ να βρεθεί στις θέσεις που αξίζει.

Ο στόχος που (έφτασε να) έχει φέτος η ΑΕΚ είναι πρωτόγνωρος για την ίδια.

Κι ευτυχώς για ‘κείνη, μοιάζουν να το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα και οι παίκτες που φόρεσαν τώρα τη φανέλα της.

Μιλώντας λοιπόν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Τάσος Τσουμάγκας τόνισε ότι «η ΑΕΚ πρέπει να είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και όχι στις τελευταίες».

Αφού τόνισε λοιπόν ότι η κακή μέχρι πρότινος πορεία οφειλόταν στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος -και όλοι οι υπόλοιποι νεαροί συμπαίκτες του- θα κάνουν τα πάντα για να βγάλουν οριστικά την «Ένωση» από το αδιέξοδο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τσουμάγκας στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη

Για την απευθείας είσοδό του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ: «Νιώθω ότι έχω προσαρμοστεί στην ομάδα, αλλά προφανώς και δεν είμαι απόλυτα έτοιμος ακόμα. Αυτό που θέλω εγώ είναι να τα δίνω όλα και να προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι για να είμαι καλύτερος. Αν αυτό με βοηθήσει να καθιερωθώ, φυσικά και θα το ήθελα πάρα πολύ».

Για τη μεταγραφή του στην «Ένωση»: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με προσέγγισαν από τη διοίκηση της ΑΕΚ και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και υπέγραψα».

Για το πόσο χρήσιμο ήταν το πέρασμα από την Πορτογαλία: «Όντως με βοήθησε πολύ η μεταγραφή στην Πορτογαλία. Σε μισή χρονιά εκεί έπαιξα 18 παιχνίδια. Πήρα χρόνο συμμετοχής, αλλά και εμπειρίες κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ».

Για την αγωνιστική άνοδο της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ πρέπει να είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και όχι στις τελευταίες. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να τη βγάλουμε από το αδιέξοδο. Νομίζω εξάλλου ότι ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας η κακή θέση που είχε.

Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ, αλλά έλειπε η αυτοπεποίθηση. Τώρα την έχουμε όμως -κάτι που φάνηκε και με τον ΟΦΗ- και πλέον μόνο καλύτεροι μπορούμε να γινόμαστε»
.

Για τις «γλυκές» σέντρες του και το ότι σηκώνει το κεφάλι πριν τις κάνει: «Πρέπει πάντα να σηκώνεις το κεφάλι πριν σεντράρεις. Ειδικά όταν έχεις στην περιοχή έναν παίκτη σαν τον Πετρόπουλο. Πρέπει να το μάθεις από μικρός κι εγώ ευτυχώς το έμαθα».

Για το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στην ΑΕΚ: «Χαίρομαι που υπάρχουν νεαροί παίκτες. Υπάρχει ποιότητα και όρεξη για δουλειά, και νομίζω ότι όλοι μπορούν να έχουν τεράστια βελτίωση. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε 3-4 επιπλέον έμπειρους παίκτες, αλλά ακόμα κι έτσι νομίζω ότι μπορούμε να ανεβάσουμε την ομάδα».

Για το αν σκέφτηκε τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ πριν έρθει: «Δεν με προβλημάτισε καθόλου η οικονομική κατάσταση. Την ήξερα, αλλά δεν έκρινα βάσει αυτού το αν πρέπει να γυρίσω. Είμαι σε μια ηλικία που δεν είναι το παν για μένα, διότι νομίζω ότι πρώτα πρέπει να αποδείξω τι αξίζω και μετά να έρθουν όλα τα άλλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x