Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Με… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Λουτσέσκου!

Τα σημεία-κλειδιά από την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Ακόμα ένα «διπλό» (0-1) για τον ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, αυτή τη φορά για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League 1.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» αποχώρησε νικητής από το ΟΑΚΑ έχοντας σε μεγάλη μέρα τον προπονητή του, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να παρατάσσει ομάδα με χαρακτήρα και μεσοεπιθετική τριπλέτα με… σχέδιο.

Κακή στις τελικές της επιλογές η «Ένωση», με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ να πραγματοποιεί ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα, δείχνοντας όμως ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο (το πόσο θα φανεί).



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Κίνηση-ματ στον καταρτισμό της ενδεκάδας από τον Λουτσέσκου:

Πολλά τα προβλήματα του ΠΑΟΚ από το Σάββατο (19/3), ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, με τον Αουγκούστο να μένει εκτός λόγω ίωσης. Κι αν κι επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ που ήθελαν την επιστράτευση του Βαρέλα μετά τις 5 Δεκέμβρη (!), παρέμενε το ερωτηματικό για το ποιος θα ξεκινούσε ως επιτελικός χαφ. Υπήρχε η επιλογή του Μπίσεσβαρ, ακόμα-ακόμα και του Μουργκ. Παρόλα αυτά, προτιμήθηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς για τη θέση, με τη μεσοεπιθετική τριπλέτα στο 4-2-3-1 να συνθέτουν τρία εξτρέμ (Ζαμπά, Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα από δεξιά στα αριστερά). Μάλιστα, βάσει του τρόπου που αγωνίστηκε ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι πολύ πιθανό τελικά να μην προέκυψε αναγκαστικά αυτό το σχέδιο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πρέσινγκ ψηλά, αλλά γρήγορα άρχισαν να δίνουν χώρο στην ΑΕΚ, στοχεύοντας στο να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των τριών προαναφερθέντων στην κόντρα. Το προσπάθησαν από το πρώτο μέρος, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα βέβαια. Ωστόσο, στο δεύτερο τους βγήκε και με το παραπάνω. Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν αρκετές καταστάσεις σε φάση μετάβασης. Μ' αυτόν τον τρόπο προήλθε εξάλλου και το γκολ του Τσόλακ, από το γρήγορο κουβάλημα της μπάλας και την εξαιρετική ασίστ του -κορυφαίου της τριπλέτας- Μιτρίτσα. Άψογη και πετυχημένη η σκέψη από τον Λουτσέσκου.



*Από τη... Γάνδη στο ΟΑΚΑ με χαρακτήρα μεγάλης ομάδας:

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από σπουδαία και ιστορική πρόκριση. Την περασμένη Πέμπτη (17/3) μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τη Γάνδη, ο Λουτσέσκου είχε διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του ότι υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι. Ωστόσο, κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολη αυτή η μετάβαση και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις, θεωρητικά δεν μπορούν να σου... πουν και πολλά. Πόσω μάλλον, όταν το πραγματικό βαθμολογικό κίνητρο ανήκει στον αντίπαλο.

Κι όμως, ο «δικέφαλος του Βορρά» φέροντας και σ' αυτό τον τομέα… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του προπονητή του, παρουσιάστηκε με αποφασιστικότητα και χαρακτήρα και στο γήπεδο. Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Σύμφωνοι, η δικαιολογία της κούρασης δεν υφίστατο, από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με επτά αλλαγές σε σχέση με τον προ τριών ημερών αγώνα. Όπως και να έχει, όμως, η αποστολή τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη.

*Οι λάθος τελικές επιλογές της ΑΕΚ:

Δεν έκανε καλό παιχνίδι η «Ένωση». Πιο δραστήρια από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε κάποιες φάσεις και στο δεύτερο, αλλά μέχρι εκεί. Το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν οι λανθασμένες επιλογές της στο τελευταίο τρίτο. Σ' αρκετές περιπτώσεις κυκλοφόρησε γρήγορα και ωραία την μπάλα, έφτασε στα αντίπαλα καρέ, αλλά εκεί… black out. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν, αλλά ιδίως η φάση του 87', όπου ο Σιμάνσκι επιλέγει να τελειώσει τη φάση (μετά το γύρισμα του Γκαρσία) με «τακουνάκι», ενώ υπάρχει και ο Αραούχο από πίσω είναι από ενδεικτική, έως και… εξοργιστική για τους φίλους της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ του Οφρυδόπουλου επέλεξε να πιέσει ψηλά με αιχμή του δόρατος τον συγκινητικό Αραούχο. Η επιλογή της διατήρησης του Χατσισαφί στα χαφ φέρνει μεν... δικαιοσύνη βάσει της εμφάνισης του Ιρανού άσου στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο… όντας και λίγο μετά Χριστόν προφήτες, ίσως ο Σιμάνσκι (τον αντικατέστησε στο 71') να βοηθούσε περισσότερο στην αναχαίτιση των αντεπιθέσεων του ΠΑΟΚ, όπως στη φάση του γκολ, όπου η άμυνα της ομάδας είχε μείνει πολύ ψηλά λόγω επίθεσης.



*Χρειάζεται χρόνο (το πόσο θα δείξει) ο Κριχόβιακ:

Μέτριο και το ντεμπούτο για τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, δεν έπραξε το κάτι παραπάνω. Υπό άλλες συνθήκες λογικό για έναν παίκτη με μόλις τέσσερις προπονήσεις στα πόδια του. Παρόλα αυτά, όταν κάνεις μεταγραφή για εννιά μόλις αγώνες -έστω κι αν ο μεγάλος σου στόχος είναι η μονιμοποίησή του και για την επόμενη σεζόν- …καίγεσαι να σου βγει αμέσως.

Ο Πολωνός χαφ προσπαθούσε να διατηρεί τη θέση του, με τον Χατζισαφί να αναλαμβάνει τα πιο πολλά τρεξίματα. Από ό, τι φάνηκε αμφότερα αποτελούσαν οδηγία. Ο νεαποκτηθείς άσος της «Ένωσης» είχε ως κύριο μέλημα τις μεταβιβάσεις (βασικός λόγος που αποκτήθηκε εξάλλου), το προσπάθησε, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Είχε ορισμένες επαφές με την μπάλα που «φώναζαν» ποιότητα. Δεν του βγήκαν οι προσπάθειες για σουτ, καθώς και στις δύο φάσεις που δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά κακό. Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να κριθεί από το πρώτο του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x