Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ Ευρωπαίος και στο ΟΑΚΑ πάντα ωραίος!

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε στην τεράστια πρόκριση επί της Γάνδης, αλλά με Λουτσέσκου και Μιτρίτσα κορυφαίους νίκησε (0-1) και πάλι την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αγκάλιασε τη 2η θέση και κοιτά... Ολυμπιακό.

Και συνεχίζει να γράφει το... κοντέρ! Ο ΠΑΟΚ όχι απλά «προσγειώθηκε» άμεσα -αλλά όχι απότομα- από την ιστορική πρόκριση στους «8» του Europa Conference League, αλλά τρεις μέρες αργότερα πήρε ακόμα ένα «διπλό» (0-1) επί της ΑΕΚ, αυτή τη φορά για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League 1.

Δεύτερη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ για τους Θεσσαλονικείς (μετά από εκείνη στο Κύπελλο), οι οποίοι επέκτειναν στα 12 παιχνίδια το αήττητο σερί που τρέχουν με την «Ένωση». Απόλυτα κερδισμένη της αγωνιστικής η ομάδα του Λουτσέσκου, που ξέφυγε στο +12 από την 3η ΑΕΚ -αγκαλιάζοντας τη 2η θέση, ενώ μείωσε στους δέκα πόντους τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που στραβοπάτησε στα Γιάννενα. Ευνοήθηκε από το «Χ» μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού η «Ένωση», η οποία είναι στο +1 και στο +3, αντίστοιχα.

Βγήκε στο απόλυτο το σχέδιο του τεχνικού του «δικεφάλου του Βορρά» με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Ζαμπά- Αντρίγια Ζίβκοβιτς-Μιτρίτσα στη μεσοεπιθετική γραμμή και χωρίς το κλασικό επιτελικό χαφ, επιλογή που δημιούργησε πολλές φάσεις στην κόντρα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο τελευταίος έβγαλε στο 50' την ασίστ για το «χρυσό» γκολ του Τσόλακ, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πρώτο μετά την 1η Νοεμβρίου του 2020.

Μέτριο ντεμπούτο για τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Πολωνό χαφ να δείχνει να χρειάζεται ακόμη χρόνο. Κρατούσε τη θέση του (φάνηκε να έχει σχετική οδηγία), είχε πρώτο μέλημα τη μεταβίβαση, αλλά προσπαθούσε κι αυτός να προσαρμοστεί. Αρκετά άστοχα τα δύο σουτ που επιχείρησε.




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος διατήρησε το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τον Μισελέν στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μοχαμάντι στο αριστερό, ενώ το δίδυμο Μήτογλου-Τζαβέλλας παρέμεινε σταθερό στα στόπερ. Ο Χατζισαφί διατηρήθηκε στα χαφ, έχοντας δίπλα του τον Κριχόβιακ. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Μάνταλος, με τους Άμραμπατ και Τσούμπερ να κινούνται δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα, στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στην κορυφή ο Αραούχο. Εκτός για τους γηπεδούχους οι Σιμόες, Λε Ταλέκ, Σβάρνας, Γέβτιτς και Γαλανόπουλος.

Πιο σημαντικά τα προβλήματα -κυρίως στα στόπερ- για τον «δικέφαλο του Βορρά» (Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, ενώ ο Αουγκούστο βγήκε τελευταία στιγμή από την αποστολή λόγω ίωσης!), με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να επιστρατεύει τον Φερνάντο Βαρέλα μετά τις 5 Δεκέμβρη! Πιστός στο 4-2-3-1 και ο Ρουμάνος τεχνικός. Στην εστία ο Πασχαλάκης, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Βαρέλα και Σίντκλεϊ να αποτελούν την αμυντική γραμμή, από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Τσιγγάρας και Κούρτιτς. Μπροστά τους ο Ζίβκοβιτς, δεξιά του κινούταν ο Ζαμπά, αριστερά ο Μιτρίτσα, ενώ στην κορυφή ο Τσόλακ.



Το ματς:

Με πρέσινγκ ψηλά άρχισαν αμφότερες οι ομάδες, σε ένα πρώτο ημίχρονο με ένταση και πάθος, αλλά ελάχιστες φάσεις. Σχετικά περισσότερο απειλητική η ΑΕΚ, με πιο δραστήριο τον Άμραμπατ. Αρκετά νωρίς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να δίνουν χώρο, έχοντας κατά νου να απειλήσουν στην κόντρα με τους ταχύτατους Ζαμπά, Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα. Κάτι που προσπάθησαν, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα στο ξεκίνημα.

Μόλις στο 2ο λεπτό η πρώτη φάση -και μάλιστα διαρκείας- για την ΑΕΚ, με το σουτ του Αραούχο σε πρώτο χρόνο να κόντραρει, ενώ εκείνο του Τζαβέλλα σε δεύτερο να φεύγει άουτ.





Στο 13' ο Τσούμπερ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ύστερα από το παράλληλο γύρισμα του Άμραμπατ από δεξιά, ενώ στο 19' ο δεύτερος πάτησε περιοχή με το τελείωμά του να κοντράρει.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ανά περιπτώσεις κυκλοφόρησε γρήγορα και ωραία την μπάλα, χαλώντας τα όμως στην τελική ενέργεια. Στο 36' έλαβε χώρα η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα από δεξιά και προβολή του Μισελέν, η μπάλα κόντραρε στον Μιτρίτσα στο ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.





Δυναμικό μπάσιμο στο δεύτερο ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους. Κι αν στο 48' ο Μισελέν επέστρεψε γρήγορα για να πραγματοποιήσει καίριο κόψιμο στον Μιτρίτσα, δεν συνέβη κάτι παρόμοιο στο 50': Με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην επίθεση και τον ΠΑΟΚ να κλέβει την μπάλα, η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» είχε μείνει πολύ ψηλά. Ο τελευταίος -με καταπληκτική κάθετη- έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσόλακ, ο οποίος εν συνεχεία κουβάλησε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς για το 0-1.



Πλέον, το σχέδιο του Λουτσέσκου έβγαινε και με το παραπάνω, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κόντρα. Στο 64' -σε ακόμα μία εξαιρετική αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους- ο Ζίβκοβιτς έσπασε δεξιά στον επερχόμενο Τσιγγάρα, με τον Στάνκοβιτς να πραγματοποιεί καταλυτική επέμβαση στο σουτ του δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ.



Η ΑΕΚ, έστω και αργά, βρέθηκε μια ανάσα από το 1-1, όταν στο 87' ο Γκαρσία έσπασε από δεξιά, με τον νεοεισελθόντα Σιμάνσκι να προσπαθεί να σκοράρει με τακουνάκι και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι (βέβαια υπήρχε και η επιλογή του Αραούχο που βρισκόταν από πίσω του). Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση, με τον ΠΑΟΚ να αποχωρεί με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ.





MVP: Από τους τρεις της μεσοεπιθετικής τριπλέτας που αποτέλεσε σημείο-κλειδί για τον Ρασβάν Λουτσέσκου, εκείνος που ξεχώρισε ήταν αδιαμφισβήτητα ο Μιτρίτσα. Πέρα από την καταπληκτική ασίστ, ο Ρουμάνος άσος τα πήγε περίφημα στον ρόλο του, βγάζοντας με επιτυχία στην κόντρα την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Πολλά νεύρα και παράπονα και από τους δύο, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές από τον Γιόργκεν Μπούρχαρντ, εάν και ελέγχονται ορισμένες αποφάσεις του.


Οι αρχικές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς - Μισελέν (84' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι - Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71' Σιμάνσκι) - Άμραμπατ, Μάνταλος (57' Γκαρσία), Τσούμπερ (84' Ανσαριφάρντ) - Αραούχο.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Τσιντώτας, Βράνιες, Φράνσον, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ -Τσιγγάρας, Κούρτιτς - Ζαμπά (76' Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ) - Τσόλακ (85' Άκπομ).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Βιεϊρίνια, Σοάρες, Μουργκ.

Διαιτητής: Γιόργκεν Μπούρχαρντ (Δανία)
Βοηθοί: Κωσταράς-Σινιοράκης
4ος: Τσέτσιλας
VAR: Γιάκομπ Σούνμπεργκ (Δανία)

Δείτε εδώ τo live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x