Stoiximan Super League

«Μπλόκαρε» ξανά τον Άρη και έβγαλε σφυγμό ο Απόλλων!

Deja vu για τον Άρη κόντρα στον Απόλλωνα. Όπως στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στην Αθήνα, η Ελαφρά Ταξιαρχία «κλείδωσε» την ομάδα του Μάντζιου (0-0), την κράτησε μακριά από την εξάδα και έβγαλε σφυγμό.

Νέος αέρας πνέει στον Απόλλωνα, νέα κακή εμφάνιση για τον Άρη εκτός έδρας! Στο δεύτερο ματς του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο, η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο και «μπλόκαρε» τους Θεσσαλονικείς, κρατώντας τους στο 0-0 όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πήγαν να «κλέψουν» τη νίκη στο φινάλε οι δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να έχει τρεις μεγάλες φάσεις στο δεύτερο μέρος και ο Άρης άλλες δύο στις καθυστερήσεις, αλλά καμία να μη μετουσιώνεται σε γκολ.

Στους 9 βαθμούς, όσους έχει και ο Ατρόμητος, ο Απόλλων Σμύρνης, που την επόμενη Δευτέρα παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ενώ ο Άρης είναι στους 22 και στο -4 από την εξάδα, έχοντας υποχωρήσει στην 8η θέση μετά τη νίκη των Αρκάδων επί του Παναιτωλικού νωρίτερα.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τη Λαμία την 19η αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Απόλλωνα ο Μάρκο Γκρότε. Ο Βέρχουλστ ήταν στην εστία, με τους Μπαξεβανίδη, Μπρούνο Άλβες, Ρόγκνε, Ντεντάκη στην άμυνα. Κάστρο, Παπαγεωργίου και Σλίβκα στον άξονα, με τους Παμλίδη, Γιαννιώτα στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Στο τέρμα ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Σάσα, Ματίγια στα χαφ, με τους Γκαρσία, Γκάμα, Μπερτόγλιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαντσίνι.

Το ματς

Φουλ ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να παίζουν προσεκτικά αφού δεν ήθελαν να βρεθούν προ εκπλήξεως. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 16’ όταν ο Μπαξεβανίδης σέντραρε από τα δεξιά, με τον Σλίβκα να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ η επόμενη ήταν ξανά για τους γηπεδούχους στο 30’ με τους Σλίβκα, Άλβες να μην μπορούν να κάνουν τελική μέσα από την περιοχή. Ο Άρης είχε την υπεροχή αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει κόντρα στον εξαιρετικά στημένο Απόλλωνα μέσα στο γήπεδο, με την πρώτη του φάση να έρχεται στο 37’ όταν ο Γκάμα πήγε να «εκτελέσει» τον Βέρχουλστ από το ύψους του πέναλτι αλλά ο Ντεντάκης με τρομερό τάκλιν τον έκοψε και κράτησε το 0-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.



Ο Μαρτίνες μπήκε στη θέση του κουρασμένου Γιαννιώτα στο ημίχρονο και έφτιαξε δημιουργικά τον Απόλλωνα, που στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Ο Ιωαννίδης στο 48’ σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ στο 55’ ο Κουέστα έσωσε την εστία του στο τετ-α-τετ με τον Μπαξεβανίδη. Ο Μάντζιος έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο, φορτώνοντας και φρεσκάροντας την ομάδα του μεσοεπιθετικά, την βοήθησε να ανακτήσει την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου οι ποδοσφαιριστές του ήταν φλύαροι.





Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, ο Απόλλων έβγαινε στην κόντρα και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά του αντιπάλου, με τον Άρη να έχει μόνο τον Γκάμα σε καλή ημέρα μεσοεπιθετικά. Ο Πορτογάλος είδε το φάουλ του να το βγάζει ο Βέρχουλστ, όπως και το ψαλιδάκι του Λόπεθ, με τον Απόλλωνα να φτιάχνει δύο μεγάλες φάσεις σε διάστημα ενός λεπτού, με τον Λα Πάρα να κάνει άψυχο τελείωμα, στα χέρια του Κουέστα, μέσα από την περιοχή στο 90’ και ένα λεπτό μετά ο Σίγκνιεβιτς υπό την πίεση του Μπράμπετς να αστοχεί σε τετ-α-τετ. Μια φάση για την οποία οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι, αλλά ο Καραντώνης έδιωξε να συνεχιστεί το ματς.



Στα… καπάκια ο Άρης άγγιξε δις το γκολ, με τον Μπαξεβανίδη να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Χαΐροβιτς πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από την πάρε-βάλε σέντρα του Σούντγκρεν (90’+2’), με τον Βέρχουλστ δύο λεπτά αργότερα να κάνει μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του προωθημένου Φαμπιάνο για να κρατήσει το 0-0.



MVP: O Παπαγεωργίου με αστείρευτα τρεξίματα, κοψίματα, επεμβάσεις και βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Περιόρισε τα ατού του Άρη στον άξονα και μεσοεπιθετικά, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει έναν σπουδαίο βαθμό.

Η σφυρίχτρα: Ο διαιτητής Καραντώνης δεν είχε δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει, ωστόσο αρκετές φορές ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για ορισμένα φάουλ. Φωνάζουν και για πέναλτι στο τέλος στον Απόλλωνα, δύσκολη φάση αλλά μάλλον δεν υπάρχει κάτι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπαξεβανίδης, Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (77’ Λα Πάρα), Σλίβκα, Ιωαννίδης (68’ Σίγκνιεβιτς), Γιαννιώτας (46’ Μαρτίνες), Παπαγεωργίου (85’ Φατιόν).

AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα (64’ Τζέγκο), Ματίγια (64’ Ντιαγέ), Μπερτόγλιο (85’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (70’ Λόπεθ), Γκάμα, Μαντσίνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x