Stoiximan Super League

Βεργέτης: «Δύσκολη απόφαση, αλλά μας βγήκε»

Δικαιωμένος με το πλάνο που ακολούθησε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον ΠΑΟΚ (2-1) εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης. Πώς απάντησε στις αιχμές Τούντορ για τη διαιτησία.

Ο Στάικος Βεργέτης βγήκε νικητής στη μάχη των πάγκων με τον Ιγκόρ Τούντορ, με τις κινήσεις του στο β' ημίχρονο να βοηθούν τον Αστέρα Τρίπολης να γυρίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε το σκεπτικό των κινήσεών του και εμφανίστηκε δικαιωμένος γι' αυτές, αλλά και από την αντίδραση των Αρκάδων, αφού ήρθε το τρίποντο με ανατροπή.

Πώς απάντησε στις αιχμές του Κροάτη τεχνικού για τη διαιτησία.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα σε πολύ δύσκολο ματς, αυτό που κοιτάξαμε ήταν το πως θα περιορίσουμε τα ατού του ΠΑΟΚ σε αυτό το δύσκολο και πολυσύνθετο παιχνίδι που κάνει. Στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε αρκετά καλά. Μας δημιούργησαν θέματα από τα πλάγια στον χώρο του κέντρου. Δεχθήκαμε γκολ, ενώ το ημίχρονο θα μπορούσε να είχε λήξει με 0-0 διότι δεν έγιναν πολλές φάσεις. Αυτό όμως μας ανάγκασε να αλλάξουμε σχηματισμό. Πήραμε μια δύσκολη απόφαση, γιατί έπρεπε να βάλουμε αμυντικό και να βγάλουμε επιθετικό. Αυτό μας βοήθησε να έχουμε μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν και απελευθερώσαμε τους Μπερτόλιο και Ιγκλέσιας. Βγάλαμε πάθος, επιθετικότητα και στην αντεπίθεση θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει και άλλα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τρεις πολύ γρήγορους παίκτες, όπως τον Μακ και τον Ζάιρο. Μπορούσαν να γίνουν και εξτρεμ και φορ. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε εσωτερικό παίκτη και βάλαμε δύο φορ μπροστά για να περιορίσουμε τα στόπερ και για να μην κλείσουμε την ομάδα πίσω. Μένοντας πίσω προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα τρία στόπερ για να μείνουν απερίσπαστοι οι Λούι και Παντελιάδης. Η ομάδα πήρε αμυντική οργάνωση και είχε μεγαλύτερη πίεση μπροστά.

Σχεδιάζοντας το πλάνο της ομάδας πριν από την αναμέτρηση, βάλαμε δύο φορ για να χτυπήσουμε την αμυντική τετράδα του ΠΑΟΚ. Οι Βίτορ και Τζαβέλλας ανέβαιναν και θα μέναμε πολύ πίσω. Για τον λόγο αυτό βάλαμε τον Μπερτόγλιο από τα αριστερά. Όταν είχαμε την μπάλα έκλινε προς τα μέσα, αλλά όταν την χάναμε, έπρεπε να επιστρέψει για να μην μείνουν τα μπακ δύο εναντίον ενός».

Για το πλάνο του ίδιου και των συνεργατών που βγήκε: «Δεν υπάρχει προσωπική νίκη στο ποδόσφαιρο. Η νίκη ανήκει σε όλους. Στους παίκτες και στους προπονητές. Πήραμε μια δύσκολη απόφαση (Αλόκο αντί Λανθαρότε). Ακούστηκαν αποδοκιμασίες και αυτό αδικεί την ομάδα και το παιδί που μπαίνει αλλά και τους συμπαίκτες του. Να ξέρετε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Προσπάθησα πέρα από την τακτική, να βγάλω και τον τσαμπουκά της ομάδας. Δυσκολευτήκαμε αλλά καταφέραμε να βγάλουμε πάθος. Αυτό βγήκε από το παιχνίδι με την Ξάνθη όταν μείναμε με 10 παίκτες».

Για τις αιχμές του Ιγκόρ Τούντορ σχετικά με την διαιτησία: «Καλό είναι οι προπονητές να μην μικραίνουμε τις ομάδες μας. Εγώ δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Θεωρώ ότι ο Αστέρας ήταν ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα κακώς αγωνιστικά κείμενα των ομάδων μας. Υπάρχει κάποια φάση στην οποία ευνοήθηκε ο Αστέρας;».

Για την κατάσταση του Γιαννούλη: «Μετά από μια πρόχειρη εκτίμηση μιλώντας με τους γιατρούς, ο Γιαννούλης έχει διάστρεμμα και χάνει και το ματς με την ΑΕΚ. Με την ευκαιρία αυτή να προσθέσω ότι έχουμε δύο πολύ καλά αριστερά μπακ που χτυπούν την πόρτα της Εθνικής. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να αφήσω ένα παιδί έξω. Είναι και οι δύο ποιοτικοί παίκτες. Θα προσπαθήσω να ισομοιράσω τον χρόνο με γνώμονα το καλό του Αστέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x