Stoiximan Super League

Μεγάλη υπόθεση οι νίκες σε τέτοιες έδρες

O Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Λάρισα και τέτοιες νίκες μετρούν πολύ στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Και αυτό που πρέπει εδώ να επισημάνουμε είναι πως μια νίκη στην έδρα της Λάρισας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του λιμανιού.

Είχαμε εξ αρχής επισημάνει πως το ματς δεν θα ήταν εύκολο για τους πειραιώτες και σίγουρα δεν ήταν.

Ειδικά μάλιστα στον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες κι αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί καμιά ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο και δεν το είπε τυχαία στις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Πρώτα απ’ όλα οφείλει να σταθεί κάποιος στο ότι οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τέσσερα γκολ αλλά μέτρησε μόνο το ένα.

Ήταν όμως ένα πολύτιμο γκολ γιατί οι πειραιώτες πέρασαν από μια έδρα που είναι πολύ δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα τα καταφέρουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι δύο ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει όμως να σταθεί κάποιος και στο ότι οι πειραιώτες «έπαιξαν με την φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δεν είχαν την διάθεση άλλων αγώνων.

Βεβαίως υπάρχει και η κούραση κι αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Ο Ολυμπιακός όμως έπρεπε να πετύχει και δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι και δεν το έκανε, κάτι που επέτρεψε στην Λάρισα ν’ απειλήσει στο φινάλε του παιχνιδιού.

Τελικά οι πειραιώτες πήραν τη νίκη και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι πηγαίνει στην διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας κάνει το δύο στα δύο.

Και είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο Ελ Αραμπί δείχνει πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Κέρδισε το πέναλτι και έβαλε δύο γκολ τα οποία ακυρώθηκαν μετά από χρήση του VAR. Ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις στο πρώτο 45λεπτο και αποδεικνύει πως είναι σέντερ φορ που βρίσκει δίχτυα είτε με σουτ είτε με το κεφάλι.

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος στο ότι οι πειραιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και στο δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά αν σταθεί κάποιος και στην απουσία του Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική νίκη στην Λάρισα, έφτασε τους έξι βαθμούς μετά από δύο ματς και θα δουλέψει με ηρεμία στο διάστημα της διακοπής, τόσο για τα ματς του πρωταθλήματος που ακολουθούν όσο και για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαφώς και οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν νικήσει πιο εύκολα, χωρίς δηλαδή να «καρδιοχτυπήσουν» στο τελευταίο λεπτό του ματς, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε για τον Ολυμπιακό και αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x