Stoiximan Super League

Μώραλης: «Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη»

Ξεκάθαρη θέση για τα πολιτικά τεκταινόμενα πήρε ο Γιάννης Μώραλης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε λόγο για απελπιστική κατάσταση και σημείωσε ότι δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη

Τη δική του άποψη για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη».

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι η κατάσταση στο λιμάνι και την αγορά του Πειραιά είναι απελπιστική και δήλωσε αντίθετος με το δημοψήφισμα, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση, έστω και την ύστατη ώρα.



Αναλυτικά όσα είπε ο Μώραλης

«Ως δημοτική αρχή είχαμε και έχουμε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση για το συμφέρον των δημοτών. Ούτε η κυβέρνηση τάσσεται, όμως, εναντίον της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Σε τέτοιες στιγμές για τη χώρα πρέπει και οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετούνται. Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη. Είναι μονόδρομος, παρά τα όντως σκληρά μέτρα με τις συντάξεις και την ανεργία. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Βλέπετε τι γίνεται αυτές τις δυο μέρες. Φανταστείτε τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Όλοι οι φορείς του Πειραιά λένε “ναι” στην Ευρώπη. Μιλάμε για μια πανστρατιά ανθρώπων που δε συντάσσονται με κομματικά κριτήρια.

Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ξέρουν τι γίνεται. Είναι μια παγκόσμια παρτίδα σκάκι. Εκφράζω την ελπίδα μου, έστω και την ύστατη ώρα, να βρεθεί λύση. Να φτάσουμε σε μια συμφωνία, να ηρεμήσει η κατάσταση και μετά η κυβέρνηση έχει 3,5 χρόνια για να κάνει αυτά που θέλει. Είμαι εναντίον στο δημοψήφισμα με τον ασαφή τρόπο και τους χρονικούς περιορισμούς που τίθεται. Δεν έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη τέτοιο δημοψήφισμα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική στα μαγαζιά. Εμείς εκλεχθήκαμε με την υπόσχεση ότι το 90% των κονδυλίων θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Δεν μας παρουσίασε κανείς ένα άλλο σχέδιο. Δεν υπάρχει λοιπόν εναλλακτικό σχέδιο. Η κίνηση είναι πάρα πολύ μειωμένη και στο λιμάνι του Πειραιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x