Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Πού να έπαιζε και… πλήρης ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από την Θεσσαλονίκη παρά τα προβλήματά του και ο προπονητής της εξέδρας στέκεται στην κατάθεση ψυχής των παικτών και το πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Άρης και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το τελικό αποτέλεσμα να πιστώνεται στους φιλοξενούμενους, λόγω των πάρα πολλών απουσιών τους.

Αποδεκατισμένος ο Παναθηναϊκός, αναγκάστηκε να… αλλάξει ταυτότητα, υιοθετώντας το σκεπτικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και φεύγοντας από την Θεσσαλονίκη με τον ένα πόντο «σβηστά»!

Ο προπονητής της εξέδρας καταγράφει τις αιτίες και απονείμει τα εύσημα σε αυτούς που πρέπει…

* Με την σφραγίδα του Ιβάν… Ο προπονητής δεν πρέπει να είναι δογματικός. Καλείται να προσαρμόζεται στα δεδομένα, να τροποποιεί τα πλάνα του και να βρίσκει λύσεις ακόμα και… όταν δεν υπάρχουν! Όπως συνέβη σήμερα με τον Γιοβάνοβιτς, δηλαδή. Πρώτη φορά 3-4-3, με τον Σέρβο να περνάει στους παίκτες του το μαχητικό πνεύμα που επέτασσε το ματς και να «κλειδώνει» τον αντίπαλο τεχνικό.

* Που λεβέντες είναι όλοι με καρδιά! Σε συνέχεια του προηγούμενου, δύσκολα θα βρει κανείς παίκτη του Παναθηναϊκού που να υστέρησε, τουλάχιστον σε πνευματικό επίπεδο και διάθεση να… πεθάνει μέσα στο γήπεδο. Προφανώς και ακούγεται αυτονόητη όμως, η κατά γράμμα τήρηση των εντολών του προπονητή, έστω κι αν αυτό σήμαινε να αφήσουν κατά μέρους το σύνηθες αγωνιστικό προφίλ τους, δεν είναι! Ήρθε και μαζί της η εύκολη ισοπαλία…

* Θύμισε τον… παλιό Άρη. Η σημερινή εικόνα των γηπεδούχων οφείλεται εν πολλοίς στην εξουδετέρωση της δημιουργίας τους από πλευράς αντιπάλου. Έχει να κάνει, όμως, και με την δική τους ανεπάρκεια να προσαρμοστούν στα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Άρης έμεινε «άσφαιρος» για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ματς, έχοντας… μηδέν τελικές στα πρώτα 45 λεπτά και μια κλασική φάση για γκολ συνολικά!

* «Κατέβασαν ρολά» όταν έπρεπε. Σύμφωνοι. Δουλειά των γκολκίπερ είναι να μην τρώνε γκολ. Όταν, όμως, σε ένα ματς με τρεις μόλις ευκαιρίες, φροντίζουν να βγάλουν τις δύο, τότε την έκαναν αμφότεροι καλά! Κάτι που ισχύει τόσο για τον Χούλιαν Κουέστα στην φάση του 27’, όσο και για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, σε εκείνη του 48ου λεπτού. Έξτρα credit στον Ιταλό, που επέστρεψε μετά από επτά αγώνες στον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x