Stoiximan Super League

Oλυμπιακός: Group therapy στο Ρέντη - Τι συζήτησαν Μαρτίνεθ, Φορτούνης και λοιποί παίκτες

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης με στόχο τη συσπείρωση και την ανασύνταξη έγινε στο Ρέντη τη Δευτέρα ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Προσπάθεια ανασύνταξης και συσπείρωσης, έγινε τη Δευτέρα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, μετά και τη βαρύτατη εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-2.

Οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έκαναν μια ανοιχτή συζήτηση με τον προπονητή τους Ντιέγκο Μαρτίνεθ με στόχο να μαζέψουν τα κομμάτια τους ενόψει και της δύσκολης συνέχειας αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ο οποίος υποστήριξε: «Ήταν μια βαριά ήττα που πρέπει να μας γίνει μάθημα για τη συνέχεια. Ήταν μια κακή νύχτα για όλους μας, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και να προηγηθούμε, αλλά μετά χάσαμε το μυαλό μας. Σαν να σταματήσαμε να παίζουμε. Τα κάναμε όλα λάθος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα παιχνίδια διαρκεί 90 λεπτά. Εάν δεν είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί σε όλο τον αγώνα, θα έχουμε προβλήματα. Ήταν ένα σκληρό μάθημα, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας.

Εμπιστεύομαι την ομάδα και εσάς, έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα και είστε όλοι εξαιρετικοί παίκτες. Αυτές οι κακές στιγμές συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν πρέπει να σε καταστρέψουν. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Να δείξουμε ότι ήταν μια κακή στιγμή. Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς τι ομάδα είμαστε. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ και πρέπει να δείξουμε ότι αφήσαμε πίσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι σήμερα αυτό με την αγγλική ομάδα και πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας»
.

Την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης: «Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι σκληρό. Δεν είμαστε ομάδα για να χάνει με αυτόν τον τρόπο. Αλλά δεν έχει νόημα να σκύβουμε το κεφάλι. Πληγωθήκαμε και εκνευριστήκαμε. Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Πάμε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια όλοι μαζί, ως ομάδα.»

Aκολούθησε ο Ροντινέι ο οποίος ανέφερε: «Ένιωσα ότι δεν είμαστε η ίδια ομάδα με τα τελευταία τρία παιχνίδια. Αισθάνομαι άσχημα, γιατί ούτε εγώ έπαιξα καλά ούτε όλοι μας ως ομάδα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δεχθείς ότι δεν έπαιξες καλά, να καταλάβουμε πώς και γιατί χάσαμε και να πάμε παρακάτω. Ένα ματς χάσαμε. Δεν έπρεπε να γίνει, αλλά συνέβη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας και την πίστη στους εαυτούς μας. Είμαστε μεγάλη ομάδα, με καλούς παίκτες και είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουμε».

Eπιπλέον μίλησε και ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού Γιουσέφ Ελ Αραμπί: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή και στο ποδόσφαιρο συνέχεια. Είναι καλό να στενοχωριόμαστε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι. Αλλά έχουμε και άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε πολλές μάχες. Το ότι χάσαμε μία, δεν είναι καταστροφή. Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε τις επόμενες. ¨

Ξεχάστε ό,τι έγινε. Μην το αφήσετε να σας κάνει να σκέφτεστε αρνητικά. Είδατε πώς μας στήριξε ο κόσμος στο τέλος. Οι οπαδοί μας πιστεύουν, είναι δίπλα μας, οπότε κι εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό για το οποίο είμαστε εδώ. Ηρεμήστε, κάντε την αυτοκριτική του ο καθένας ξεχωριστά και πάμε παρακάτω. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»


Tέλος, την τόνωση της ψυχολογίας ανέλαβε και ο πολύπειρος Βιθέντε Ιμπόρα που ανέφερε: «Από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει πολλά και έχουμε περάσει πολλά. Είμαστε μια καλή ομάδα, έχουμε κάνει πολλά καλά πράγματα, εντάξει δεν παίξαμε καλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε τον δρόμο μας. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στην προπόνηση.

Γιατί με τη δουλειά διορθώνεις τα λάθη. Όταν χάνουμε, χάνουμε όλοι μαζί και όταν κερδίζουμε επίσης κερδίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Να επιστρέψουμε δυνατοί και να τα δώσουμε όλα να φτάσουμε πάλι στην κορυφή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x