Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, 4 σερί φορές το ίδιο! Με 4 διαφορετικούς προπονητές και τον Λουτσέσκου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr μία άλλη προέκταση του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

Ο τίτλος του άρθρου μου προαναγγέλλοντας την Κυριακή το μεσημέρι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τα έλεγε όλα: «Ο φετινός ΠΑΟΚ ή, δεν θα βάλει καν γκολ ή, θα βάλει πολλά». Ατυχώς, έβαλε πολλά.

Είχα βαρεθεί να γράφω, και να λέω στο ράδιο, ότι το κλειδί για να το πάρει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν να μην πέσει στην ίδια και ίδια παγίδα που στήνει κάθε χρόνο ο Λουτσέσκου στο Καραϊσκάκη: να μπαίνει δηλαδή πολύ δυνατά στο παιχνίδι, να πρεσάρει, να κυνηγάει πάση θυσία το γκολ, να το βάζει και μετά να αφήνει τον Ολυμπιακό να κυνηγάει. Επέμενα δε φορτικά, γιατί ειδικά ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ομάδα που αν σκοράρει έστω μία φορά, μπορεί να γίνει πάρα πολύ επικίνδυνος, πολύ απλά γιατί του ταιριάζει πολύ αυτό το παιχνίδι.

Εν τέλει είδαμε όλοι ότι, εκ του αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα. Ο ΠΑΟΚ πάλι προηγήθηκε στο σκορ και ο Ολυμπιακός πάλι έτρεχε μετά-για τέταρτο στη σειρά παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, το ίδιο σκηνικό!!!

Στο πρώτο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε κι έμεινε τελικό το 1-1.

Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έχασε 1-2.

Στο τρίτο ο Ολυμπιακός το γύρισε και κέρδισε 3-1.

Στο τέταρτο ο Ολυμπιακός έφαγε τέσσερα…

Νικολακόπουλος: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, 4 σερί φορές το ίδιο

Πολύ λογικά τα αποτελέσματα σε αυτά τα τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ήταν δύο νίκες για τον ΠΑΟΚ, μία νίκη για τον Ολυμπιακό και μία ισοπαλία. Στα ντέρμπι, όποιος προηγηθεί στο σκορ έχει τον πρώτο λόγο. Αυτό είναι νόμος. Ό,τι άλλο, απλά είναι εξαίρεση.

Λεπτομέρεια: στο πρώτο από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο δεύτερο τον Μίτσελ. Στο τρίτο τον Ανιγκό. Στο τέταρτο τον Μαρτίνεθ. Ο ΠΑΟΚ και στα τέσσερα είχε τον Λουτσέσκου...

Ο Ρουμάνος ξέρει κάθε σπιθαμή, που λέει ο λόγος, εδάφους του Καραϊσκάκη και κάθε γηπέδου του ελληνικού πρωταθλήματος. Και πάνω απ΄ όλα ξέρει τη δική του ομάδα σαν την χούφτα του.

Όταν λοιπόν κάθε φορά έχει να αντιμετωπίσει κι έναν διαφορετικό προπονητή όταν παίζει με τον Ολυμπιακό, πάντα θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία αυτών των αγώνων από τον αντίπαλο του, που ακόμη θα ψάχνεται να μάθει την ίδια του την ομάδα. Ένα πλεονέκτημα που κάποιες φορές θα καλυφθεί από τη διαφορά δυναμικής που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ, κάποιες άλλες φορές όμως όχι.

Εσείς τι λέτε; Ο Λουτσέσκου στα πλέι οφς θα θέλει να δει απέναντι του τον Μαρτίνεθ ή, έναν πέμπτο διαφορετικό προπονητή στην πέμπτη του σερί επίσκεψη στο Καραϊσκάκη;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x