Stoiximan Super League

Τα πρώτα δείγματα Ιμπόρα-Κίνι: Ο στυλοβάτης στο «6» και το… πολυεργαλείο!

Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι έπαιξαν για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα, δείχνοντας ο καθένας κάποια από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν και ορισμένους… λόγους για τους οποίους αποκτήθηκαν.

Την πρώτη τους εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα έκαναν Βιθέντε Ιμπόρα και Κίνι στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Σαμπάχ.

Ο πρώτος παίζοντας για 90 λεπτά, βγάζοντας το ματς για «πλάκα», ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε από το 63ο λεπτό και έπειτα. Αμφότεροι, έδειξαν κάποια από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν και ορισμένους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκαν. Παρότι νωρίς, μπορούν να γίνουν σημειώσεις από το ανεπίσημο ντεμπούτο τους.

Ο Ιμπόρα είναι ένα καθαρό «6άρι», ένας στυλοβάτης στα χαφ με αρχοντικό στιλ. Αυτό... φαίνεται από μακριά! Διότι με την κορμοστασιά του και τον τρόπο που πασάρει, μοιράζει, μαρκάρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνει πως έχει περίσσια αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Όπως είναι λογικό άλλωστε να συμβαίνει αυτό, αφού έχει τεράστιες παραστάσεις στην καριέρα του, πλούσιο παλμαρέ και τροπαιοθήκη που… ζαλίζει. Όπως και μεταγραφές εκατομμυρίων να τον ακολουθούν.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δεν έκανε καλό παιχνίδι, πραγματοποιώντας αρκετά λάθη ανασταλτικά. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές που περνούσε η μπάλα από τα πόδια του Ιμπόρα, έβγαινε σωστά μπροστά ή τουλάχιστον έβρισκε συμπαίκτες. Προφανώς έκανε και αυτός λάθη, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως ήταν από τους ελάχιστους που έπαιζε με μία και γρήγορα, βοηθώντας στο passing game και στην απελευθέρωση των συμπαικτών του.

Είναι ποδοσφαιριστής-κολώνα, παίκτης που δεν αφήνει τη θέση του και κινείται στο «6». Δεν αφήνει συχνά-πυκνά τον χώρο ευθύνης του, κάτι που τον βοηθούσε και στα μαρκαρίσματά του, καταγράφοντας αρκετά κλεψίματα της μπάλας. Δεν περιμέναμε το σημερινό ματς για να αντιληφθούμε την ποιότητά του, ωστόσο θέλαμε να δούμε τον βαθμό ετοιμότητάς του και την κατάστασή του. Παίρνει σίγουρα θετικό πρόσημο σίγουρα, αλλά είναι νωρίς για συμπεράσματα και απλώς καταγράφουμε ορισμένα δεδομένα.

Την ίδια ώρα, ο Κίνι έπαιξε και αυτός για ένα σκάρτο μισάωρο, αφού υπήρξαν αρκετές διακοπές (cooling break, αλλαγές). Παρόλα αυτά, πρόλαβε να δείξει πράγματα. Είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης, αφού αυτός κάνει υπέροχη μπαλιά τρύπα στον Φορτούνη που γυρνά στον Ελ Αραμπί και αυτός βγάζει πάρε-βάλε τον Μασούρα έστω και άθελά του. Συμμετείχε στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ανασταλτικά έδειξε πως είναι ένας μπακ (παρότι δεξιός, έπαιξε αριστερά αφού χρησιμοποιείται και εκεί) που βάζει τα πόδια του στη φωτιά, πάει δυνατά στις φάσεις και δεν «μασάει».

Τεχνικά, δείχνει σε καλό επίπεδο και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δύο του πόδια, αν και προφανώς με το «καλό» του δεξί πόδι είναι καλύτερος. Είναι όπως φαίνεται ο ορισμός του πολυεργαλείου και πολυθεσίτης, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να τον γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά και να είναι από τους παίκτες-μαχητές που είχε στη Γρανάδα που έφτιαξε για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, μαγνητίζοντας παράλληλα τα βλέμματα στην La Liga.

Υπομονή να υπάρχει προφανώς, αφού είναι νωρίς. Ωστόσο, στα επόμενα δύο πολύ δυνατά φιλικά (με Ρέιντζερς, Νόριτς) θα δούμε και άλλα στοιχεία από τους δύο προαναφερθέντες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x