Stoiximan Super League

Μέρες… Γουέμπλεϊ στον Παναθηναϊκό

Δεν είναι μόνο το 9/9 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ισοφάρισε ακόμη μία κορυφαία επίδοση στην ιστορία του στην πρώτη κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Άρη χθες το βράδυ στη Λεωφόρο κατάφερε να κάνει το απόλυτο 9/9 στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την ιστορική επίδοση της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα της σεζόν 1994/95.



Όμως δεν είναι το μοναδικό επίτευγμα που έχει σημειώσει φέτος το «τριφύλλι» με προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Για άλλο ένα παιχνίδι οι «πράσινοι» κράτησαν το μηδέν στην εστία τους, ισοφαρίζοντας άλλη μία κορυφαία επίδοση στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ σε 9 ματς, κάτι που είχε καταφέρει μόνο από την έναρξη της σεζόν 1970/71. Τότε η ομάδα έχασε στο τέλος το πρωτάθλημα, αλλά έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ.

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ από τον Άρη σε τέταρτο σερί ματς (μετά την ήττα με 1-0 στο Βικελίδης πέρυσι τον Σεπτέμβριο), ενώ το μηδέν παθητικό κόντρα στους Θεσσαλονικείς είχε γίνει ξανά και το 2010 (μαζί με τον τελικό του Κυπέλλου).

Το ρεκόρ διαδοχικών νικών του Παναθηναϊκού σε οποιοιδήποτε χρονικό σημείο του πρωταθλήματος είναι 14 από την παρθενική σεζόν της Α’ Εθνικής, το 1959/60, ενώ εννιά σερί νίκες - σε οποιαδήποτε περίοδο – είχε να κάνει από τη σεζόν 2005/06.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x