Διονύσης Δεσύλλας

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν δεν τα παρατάει ποτέ!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα πολύ δύσκολη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του Άρη και τους πράσινους που αποδεικνύονται πολύ σκληροί για να... γκελάρουν.

Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρνείται να αφήσει βαθμούς! Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον διαβασμένο Άρη, οι "πράσινοι" με γκολ του λυτρωτή Σπόραρ στις καθυστερήσεις πήραν μια ακόμη νίκη (1-0), έκαναν το 9/9 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της σεζόν 1994/95 και αποδεικνύονται πολύ σκληροί για να γκελάρουν, παραδίδοντας μαθήματα προπαίδειας και συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα. 3Χ9 = 27 και το "τριφύλλι" καλπάζει στη Σούπερ Λίγκα!

*Η σημερινή επικράτηση ήταν η πιο δύσκολη τη φετινή σεζόν. Το αποδεικνύει, άλλωστε, το γεγονός ότι το γκολ λύτρωσης με κεφαλιά του Σπόραρ μπήκε στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων, σε ένα ματς με δραματικό φινάλε στην κατάμεστη Λεωφόρο. Εξαιρετικό φάουλ από τον Βέρμπιτς, ο συμπατριώτης του βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, "κάρφωσε" την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε φωτιά στο "Απόστολος Νικολαϊδης", χαρίζοντας μια υπερπολύτιμη νίκη στους "πράσινους".

*Το "τριφύλλι" δυσκολεύτηκε πολύ. Μετά το πρώτο 25λεπτο όπου είχε 4 κλασσικές ευκαιρίες και είδε τον Άρη να τον απειλεί δυο φορές με τον Ιτούρμπε, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε τον ρυθμό και την ένταση που έπρεπε. Αυτό, φυσικά, οφείλεται και στον πολύ καλό Άρη που ανασταλτικά ήταν διαβασμένος και μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό. Οι χαφ των κίτρινων (Νταμπό και Ετέμπο) έκαναν φοβερή δουλειά και οι "κίτρινοι" έφεραν για μεγάλο διάστημα το παιχνίδι στα μέτρα τους, παίζοντας κυρίως στις αντεπιθέσεις, δίχως, βέβαια, να απειλούν την εστία του Μπρινιόλι.

*Οι "πράσινοι" προσπαθούσαν με πολλή υπομονή στο παιχνίδι τους να φέρουν την μπάλα στην περιοχή, αλλά δεν τα κατάφερναν. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επεδίωξε να κάνει πιο επιθετική και μη προβλέψιμη την ομάδα του, αλλά είδε τον Αϊτόρ λίγο μετά την είσοδό του αντί του Παλάσιος, να τραυματίζεται και να αποχωρεί από το παιχνίδι! Ολα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά...

*Είχε προηγηθεί ακύρωση γκολ του Μπερνάρ από "συμβουλή" του VAR, σε μια φάση που κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε (!), ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς νωρίτερα είχε χαρίσει καθαρή κόκκινη κάρτα στον Ιτούρμπε για βίαιο σπρώξιμο στον Ρούμπεν! Ο παίκτης των κίτρινων τιμωρήθηκε με κίτρινη, χωρίς και σε αυτή τη φάση κανείς να αντιληφθεί πως ο ρέφερι δεν κοκκίνισε τον εξτρέμ των φιλοξενούμενων.

Άρης όσο περνούσε η ώρα, τόσο και "μαζευόταν" προς το δικό του μισό γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δουλειά των γηπεδούχων να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Από εκεί και πέρα ή το ματς θα έληγε ισόπαλο ή θα μετρούσε ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα. Και μέτρησε! Ο Σπόραρ σκόραρε στις καθυστερήσεις και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη, έπειτα από ένα αγχωτικό παιχνίδι. Θα έρθουν και αυτά. Οταν κάνεις πρωταθλητισμό οφείλεις να βρίσκεις τις λύσεις έστω και σε οριακό σημείο. Αυτό έκανε σήμερα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που βγάζει ξανά μέταλλο και νοοτροπία νικητή, συνεχίζοντας στο πρωτάθλημα με... τα φρένα σπασμένα!

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Βέρμπιτς έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Από δικά του πόδια προσγειώνεται η μπάλα στο κεφάλι του Σπόραρ, ενώ σε όλο το ματς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ο Μπερνάρ στο πρώτο μέρος είχε τις ποιοτικές του στιγμές, αλλά στην επανάληψη δυσκολεύτηκε και αυτός. Ο Ρούμπεν, μετά το κακό πρώτο μέρος, ανέβηκε. Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο Παλάσιος, όπως και ο Σάντσες.

*Ο στόχος επετεύχθη λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε νικηφόρα, έδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ και έτσι πρέπει να κάνει. Κάθε ματς έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Το ζητούμενο είναι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, να ξεπερνάς τα όποια εμπόδια και η "ατσάλινη" ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει να το κάνει κάθε εβδομάδα. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα όπως απόψε στη Λεωφόρο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x