Stoiximan Super League

Στο Τορίνο «Τίγρης»-Ντούσαν για το γήπεδο

Στο Τορίνο θα μεταβούν την Πέμπτη ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για να δουν το γήπεδο της Γιουβέντους, το οποίο θέλουν να αποτελέσει οδηγό για αυτό της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζει και αναπνέει για τη μέρα που η ΑΕΚ θα χτίσει το νέο της γήπεδο στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να «δουλεύει» το πρότζεκτ και σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη του είναι να γίνει το γήπεδο της «Ένωσης» στα πρότυπα αυτού της Γιουβέντους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να δει από κοντά το γήπεδο της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έτσι, την Πέμπτη θα μεταβεί στο Τορίνο για να πάρει μια πρώτη… γεύση.

Στο ταξίδι αυτό δεν θα είναι μόνος του. Θα τον συνοδεύει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στην νέα προσπάθεια που ξεκινάει, αλλά και σύμβουλοι του Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε να δουν όλοι μαζί τους χώρους και να μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να πουν αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

Το γήπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας άνοιξε τις πύλες του το 2011. Έχει χωρητικότητα 41.000 θέσεων, είναι πέντε αστέρων (θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League το 2014) και το κόστος του έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ. Οι κερκίδες είναι... μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας αίσθηση «καυτής» έδρας, ενώ είναι πολύ λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον με τη χρήση ειδικών τεχνολογιών (π.χ. φωτοβολταϊκά, ηλιακοί συλλέκτες, σύστημα ανακύκλωσης του νερού της βροχής κλπ.). Στο γήπεδο υπάρχουν ακόμη 3.600 θέσεις επισήμων, 64 σουίτες, πάρκινγκ, μουσείο, εστιατόρια και καταστήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x