Vodafone Stories

Σωκράτη εσύ, σούπερ σταρ

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Πολύ πριν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κοσμήσει με την παρουσία του τα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα, πρώτα με την Βέρντερ και έπειτα με την Ντόρτμουντ, είχε προλάβει να γίνει διάσημος. Κι επειδή πίσω από κάθε ποδοσφαιρική διασημότητα (θυμηθείτε το) κρύβονται σχεδόν πάντα οι εθνικές ομάδες, τελικά η γαλανόλευκη ήταν αυτή που τον έκανε να αυξήσει εν μια νυκτί τις μετοχές του στο διεθνές χρηματιστήριο. Μάλλον για να διορθώσουμε, αυτός κατάφερε μέσα από τις εμφανίσεις του με την επίσημη αγαπημένη μας να κάνει πράματα και θάματα, που του άνοιξαν διάπλατες πόρτες.

Η νύχτα της ζωής του λοιπόν (όχι σε ομαδικό επίπεδο διότι χάσαμε, αλλά σε ατομικό πρεστίζ) ήταν το ματς με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2010. Εκεί που «έσβησε» τον Μέσι! Για να δηλώσει αμέσως μετά ο πολύς Σίλβιο Μπερλουσκόνι «είδατε ποιον σας φέρνω στην Μίλαν, αυτόν που έσβησε τον Μέσι!». Και πράγματι έτσι ήταν. Μόνο που ο αξιότιμος κύριος Αλέγκρι δεν του έδωσε ποτέ τις ευκαιρίες που του άξιζαν. Η Μίλαν, σκεφτείτε το, υπήρξε η μοναδική ομάδα στην μέχρι στιγμής καριέρα του, που δεν διακρίθηκε. Σε ατομικό επίπεδο τουλάχιστον, διότι σε ομαδικό πήρε πρωτάθλημα. Το τελευταίο -μέχρι σήμερα- της Μίλαν.

Στην Εθνική κάνει καταπληκτικές σεζόν τα τελευταία χρόνια και κατά την προσωπική μας άποψη ήταν ο κορυφαίος της παίκτης σε απόδοση καθ' όλη τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ! Υπήρχαν κάμποσοι άλλοι που έλαμψαν σε καίριες στιγμές, αλλά αυτός ήταν ο πιο σταθερός όλων. Μια πραγματική «κολώνα» της άμυνας, ένας παίκτης που έβαζε στοπ σχεδόν σε κάθε αντίπαλο. Κάπως έτσι τον περιμένουμε και στο Μουντιάλ. Στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του. Στο πρώτο μάλιστα δεν ήταν σταθερά βασικός. Σε εκείνο το κακό εναρκτήριο ματς με την Ν.Κορέα είχε μείνει στον πάγκο. Εκτοτε όμως καθιερώθηκε. Και έγινε ο πολύ σπουδαίος παίκτης που είναι σήμερα και ενδεχομένως ακόμα σπουδαιότερος αύριο-μεθαύριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x