Champions League

Τα νέα δεδομένα στις βαθμολογίες της UEFA στο Champions League

Το νέο Champions League ξεκινάει την Τρίτη (27/6) με τους πρώτους αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου και μαζί η διαμόρφωση της νέας κατάταξης της UEFA, που θα χρησιμοποιηθεί για την κλήρωση. Δείτε τη.

Σε εποχή… μεταρρυθμίσεων μπαίνει το Champions League, που ξεκινάει ξανά αύριο (Τρίτη, 27/6), με τους πρώτους αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου και όπως ανακοινώθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, για να ολοκληρωθεί το… ρεκτιφιέ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, υπάρχουν δύο βασικές αλλαγές.

Καταρχήν, οι ομάδες θα έχουν μόνο τους βαθμούς που κατέκτησαν μέσα στο γήπεδο, συν τα όποια μπόνους (τέσσερις βαθμοί για συμμετοχή στους ομίλους και τέσσερις για την πρόκριση στην επόμενη φάση). Εν ολίγοι, εξαφανίζεται ο εθνικός συντελεστής ή το 20% των πόντων από τις ομάδες της χώρας. Ο συντελεστής θα χρησιμοποιείται, πλέον, μόνο για τις νέες ομάδες και όσες δεν έχουν παίξει στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία. Άρα, θα είναι το ελάχιστο για να ξεκινήσει η εκάστοτε ομάδα.

Στη νέα κατάταξη, φυσικά, λαμβάνονται υπόψη τα τελευταία πέντε χρόνια. Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτη στη λίστα, με 134 βαθμούς, τους οποίους μάζεψε από όλα τα αποτελέσματά της στο γήπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια (35 πόντους συν 29, 33, 33) συν το μπόνους των τεσσάρων βαθμών, αφού έχει ήδη κερδίσει τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, αυτή είναι έως τώρα η νέα, πρώτη δεκάδα του 2018:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 134 (=)

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 116 (+2)

3. Μπαρτσελόνα 111 (=)

4. Μπάγερν 110 (-2)

5. Γιουβέντους 107 (=)

6. Παρί Σεν Ζερμέν 94 (=)

7. Σεβίλλη 94 (+1)

8. Ντόρτμουντ 83 (-1)

9. Μάντσεστερ Σίτι 82 (+3)

10. Μπενφίκα 80 (-1)

* Σε παρένθεση η διαφορά της με την τρέχουσα θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x