Βέλγιο

Τεντέσκο: «Ήμουν οδοντίατρο όταν έμαθα ότι έφυγε ο Μαρτίνεθ, άρχισα κατευθείαν τις επαφές»

Ο Ντομένικο Τεντέσκο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου και αποκάλυψε λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς έφτασε σε συμφωνία.

Εδώ και λίγες ώρες, ο Ντομένικο Τεντέσκο αποτελεί τον νέο προπονητή της εθνικής ομάδας του Βελγίου, με τον Ιταλο-Γερμανό τεχνικό να αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του εθνική - έχοντας περάσει από Άουε, Σάλκε, Σπαρτάκ Μόσχας και Λειψία στο παρελθόν.

Ο 37χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους Βέλγους, εξηγώντας πως «περίμενα για το ραντεβού μου με τον οδοντίατρο όταν έμαθα ότι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα φύγει από την ομάδα.

Επικοινώνησα κατευθείαν με τους ατζέντηδές μου για να μάθω πώς μπορώ να πάρω αυτή τη θέση. Μου είπαν ότι θα είναι περίπλοκο λόγω της απειρίας μου στις εθνικές ομάδες αλλά στο τέλος όλα μπήκαν σε μια σειρά.

Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Euro 2024. Δεν θα είναι εύκολο αλλά έχουμε ταλαντούχα ομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολούθησα το πρωτάθλημα της χώρας, βλέπω πολύ ταλέντο.

Θα μπορούσα να μιλάω στα γερμανικά στους παίκτες, χρησιμοποιώντας μεταφραστή αλλά προτιμώ τα αγγλικά, δείχνει περισσότερο σεβασμό. Γαλλικά; Δεν έχω μιλήσει και πολύ τα τελευταία τρία χρόνια».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x