Γερμανία

Τεντέσκο τέλος από τη Σάλκε

Παρελθόν από τον πάγκο της Σάκε αποτελεί ο Ντομένικο Τεντέσκο, με το 7-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολύ… βαρύ για να περάσει έτσι. Χουμπ Στέφενς και Μάικ Μπούσκενς, αναλαμβάνουν ως υπηρεσιακοί.

Χώρισαν οι δρόμοι της Σάλκε με τον Ντομένικο Τεντέσκο, με την «βαριά» ήττα με 7-0 από τη Μάντεστερ Σίτι, προχθές το βράδυ στην Αγγλία, να είναι η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Γερμανός τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Άουε, σε ηλικία μόλις 31 ετών, τον Μάρτιο του 2017 και αφού κατάφερε να την κρατήσει στην δεύτερη κατηγορία, το καλοκαίρι του ίδιου έτους δέχθηκε την προσφορά των «κένιγκσμπλαου». Προκειμένου να διαδεχθεί τον Μάρκους Βάιντσιρλ στον πάγκο τους.

Το αρχικά διετές συμβόλαιο του Τεντέσκο με τη Σάλκε, επεκτάθηκε μόλις ένα χρόνο μετά για άλλα τρία έτη, ήτοι μέχρι το 2022, καθώς οδήγησε τη νέα του ομάδα στη δεύτερη θέση της Bundesliga και τα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου στο ντεμπούτο του!

Ωστόσο, φέτος, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον 33χρονο προπονητή, με την ομάδα του Γκελζενκίρχεν να κάνει πέντε σερί ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν και να βρίσκεται επί του παρόντος κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού...

Ο Τεντέσκο αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Σάλκε μετρώντας 33 νίκες, 17 ισοπαλίες και 25 ήττες, σε σύνολο 75 επίσημων αναμετρήσεων. Με τους Χουμπ Στέφενς και Μάικ Μπούσκενς να κάθονται στην άκρη του πάγκου στο προσεχές ματς κόντρα στη Λειψία, ως υπηρεσιακοί.

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x