Αγγλία

Τελικά, ποιος πρότεινε στον Σερ Άλεξ τον Γκιγκς;

Πολλοί ερίζουν για την «ανακάλυψη» του Ράιαν Γκιγκς. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και αποκαθιστά την αλήθεια.

Το παν είναι να έχεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους. Κι όταν δεν μπορείς να τους βρεις εσύ, να σε βρίσκουν εκείνοι. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην περίπτωση του Ράιαν Γκιγκς, το μακρινό 1987.

Ο Ουαλός -τότε- πιτσιρικάς έπαιζε στην ομάδα νέων της Μάντσεστερ Σίτι, ώσπου εντοπίστηκε από ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας του Ολντ Τράφορντ: «Κατά καιρούς υπήρχαν διάφοροι σκάουτς οι οποίοι υποστήριζαν ότι «ανακάλυψαν» τον Γκιγκς και ίσως να είναι αλήθεια, αλλά ποτέ δεν έδρασαν όπως θα έπρεπε», αποκάλυψε στο ESPN ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα ένας υπεύθυνος ασφαλείας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου είπε πως είναι ντροπή ένας τέτοιος φίλαθλος της Γιουνάιτεντ να προπονείται με την Σίτι». Με το που τον είδε ο μάνατζερ των «Κόκκινων Διαβόλων» κατάλαβε πως είχε δίκιο.

«Από τον τρόπο που έτρεχε στον αγωνιστικό χώρο, ήξερες αμέσως ότι είναι το κάτι άλλο. Ήταν σαν ένα κόκερ σπάνιελ που κυνηγά ένα κομμάτι ασήμι στον αέρα. Τα πόδια του έμοιαζαν να μην ακουμπούν το γήπεδο και αυτή ήταν η αρχή των πάντων».

Στα 14α γενέθλιά του ο Ράιαν Γκιγκς υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία και πέρασε τα επόμενα 29 χρόνια από τη ζωή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x