Μια τεράστια πρόκριση στους 16 του Europa League πήρε η Μπασάκσεχίρ νικώντας 4-1 στην παράταση την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πιο συγκλονιστικό παιχνίδι της βραδιάς. Οι Τούρκοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (3-1) με ένα τέρμα του Βίστσα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Στην παράταση με ένα εύστοχο κτύπημα και πάλι του Βίστσα έδωσε το γκολ που χρειαζόταν η τουρκική ομάδα για να πανηγυρίσει αυτή την φορά την πρόκριση.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι οι γηπεδούχοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο αρκετά παθιασμένοι και με διάθεση να τα δώσουν όλα για να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή. Στο 31ο λεπτό ο Σκρτέλ άνοιξε το σκορ δίνοντας το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη πίεση.Αυτή απέφερε το δεύτερο τέρμα της τουρκικής ομάδας στο 45ο λεπτό, ένα τέρμα που ανέβασε ακόμη περισσότερο τη ψυχολογία των γηπεδούχων που απλώς αναζητούσαν ένα τέρμα στο δεύτερο 45λεπτο για να πάρουν την πρόκριση.Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Στο 68ο λεπτό ο Βιέτο μειώνει σε 2-1 για την Σπόρτινγκ η οποία εκείνη τη στιγμή έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τους 16 της διοργάνωσης.Βέβαια, τίποτα δεν είχε χαθεί για την Μπασάκσεχίρ η οποία ήθελε απλώς ένα τέρμα για να στείλει στην παράταση το παιχνίδι και την πρόκριση.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Στο 68ο λεπτό ο Βιέτο μειώνει σε 2-1 για την Σπόρτινγκ η οποία εκείνη τη στιγμή έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τους 16 της διοργάνωσης.Βέβαια, τίποτα δεν είχε χαθεί για την Μπασάκσεχίρ η οποία ήθελε απλώς ένα τέρμα για να στείλει στην παράταση το παιχνίδι και την πρόκριση.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς αυτό πάλευε. Η Μπασακσεχίρ όμως έβλεπε την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα με τον χρόνο τελειώνει. Τελικά ο Βίστσα έκανε το.. θαύμα του και με μια σουτάρα στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1 που έστελνε το ματς στην παράταση.
Στην παράταση η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ανέβασε την άμυνα της πιο ψηλά δημιουργώντας προβλήματα για τους Τούρκους. Τελικά στο 119’ και πάλι ο Βίστσα με ένα εύστοχο κτύπημα πέναλτι έδωσε τη μεγάλη πρόκριση στην τουρκική ομάδα.