Stoiximan Super League

«Τέζαρε» τον ΟΦΗ ο Τόνσο και παραμένει άχαστος ο Παράσχος!

Συνεχίζει την αντεπίθεσή του ο Αστέρας! Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ τον Τόνσο, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ, κάνοντας το 4/4 με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο τους!

Μπορεί να μην υπάρχουν μαγικά ραβδιά στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Γιώργος Παράσχος έχει κάνει τα δικά του... μαγικά στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης!

Η ομάδα της Αρκαδίας επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε τα 5 σερί ματς χωρίς ήττα και τις 4 συνεχόμενες νίκες με τον Έλληνα έμπειρο τεχνικό στην τεχνική ηγεσία και έφτασε στους 18 βαθμούς στη Super League, φτάνοντας στο -3 από την 5η θέση!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μαρτίν Τόνσο (62', 87'), που πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ για τον ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού, είχε ανοίξει το σκορ ο Δεληγιαννίδης (26') με πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ.

Οι Κρητικοί παρέμειναν χαμηλά στη βαθμολογία με μόλις 11 βαθμούς και αναζητούν τη σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Το ματς

Αποφασισμένος για ένα γρήγορο γκολ που θα του έδινε και προβάδισμα νίκης ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς το «πρόβλημά» του δεν είναι η άμυνα, που διατηρεί το μηδέν πολύ συχνά, αλλά το εύκολο γκολ μπροστά στην εστία.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε για τους Αρκάδες στο 17’, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Στρέζος είπε «όχι» στον Φερνάντεθ σε φάση τετ-α-τετ στην περιοχή των Κρητικών, φάση που δημιουργήθηκε από κάθετη πάσα του Μουνάφο.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ όχι μόνο ισορρόπησε σχετικά άμεσα την κυριαρχία του Αστέρα Τρίπολης, αλλά ήταν τυχερός από την άποψη ότι κατάφερε να βρει το γκολ με την πρώτη προϋπόθεση ευκαιρίας του στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 26’ ο Δεληγιαννίδης εκτέλεσε με πανέξυπνο τρόπο το φάουλ, περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος και η μπάλα, αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-1 για τους Κρητικούς.

Ήταν φανερό ότι ο Αστέρας επηρεάστηκε από την εξέλιξη που πήρε το ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δημιούργησε μόλις μία καλή στιγμή, με τον Στρέζο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα το αδύναμο σουτ του Φερνάντεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βγήκαν σαν μια διαφορετική ομάδα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, έβαλαν την μπάλα κάτω και με ορθολογικό τρόπο προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση του σκορ. Μετά την ευκαιρία του Κοροβέση στο 49’, στην οποία ο Παπαδόπουλος είπε «όχι», ο Αστέρας έκλεισε τον ΟΦΗ στα καρέ του, τη στιγμή που ο προπονητής των Κρητικών, Νίκος Παπαδόπουλος φώναζε χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα στους παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα και να πιέσουν ψηλά στο γήπεδο.

Το θετικό, λοιπόν, για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να βρει πολύ νωρίς την ισοφάριση. Μόλις στο 62’, έπειτα από λάθος των Κρητικών κοντά στην περιοχή τους, η μπάλα έφτασε στον Τόνσο που με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Στρέζο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Αστέρα που συνέχισαν την «πολιορκία» τους στα καρέ των φιλοξενούμενων, χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 73’ με τον Μανιά, με τους αμυντικούς του ΟΦΗ να διώχνουν στη γραμμή.

Από την πλευρά του ο ΟΦΗ κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 82’, με τον Παπαδόπουλο να νικάει τον Νέιρα από πολύ κοντινή απόσταση διώχνοντας σε κόρνερ.

Όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ, αλλά ο Αστέρας λύγισε τον ΟΦΗ στο 87’. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Πασαλίδης βρήκε την μπάλα, και ο Τόνσο έκανε το 2-1 παίρνοντας το ριμπάουντ στην ασταθή επέμβαση του Στρέζου.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Τσιλιανίδης), Μανιάς (88’ Βαλιέντε), Φερνάντεθ (65’ Δουβίκας)

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός (63’ Ντίνας), Μεγιάδο, Κυριακίδης (88’ Κουτσιανικούλης), Πλατέλλας, Σασί (63’ Νέιρα), Βουό

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x