Stoiximan Super League

Τι πραγματικά ζήτησαν οι ομάδες της Nova από τους Παππά και Βασιλειάδη

Συνάντηση εν μέσω... συνάντησης είχαν χθες οι Παππάς και Βασιλειάδης με τον Αλέξη Κούγια και τον Γιώργο Σπανό, με το θέμα να αφορά ένα συγκεκριμένο ζήτημα με τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τη Nova.

Λίγο πριν από τη χθεσινή διεξαγωγή της κλήρωσης εν όψει της νέας σεζόν, οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ ΑΕΛ και Ατρόμητος, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Σπανός αποχώρησαν εσπευσμένα από το χώρο της συνεδρίασης.

Ο προορισμός των δύο ισχυρών ανδρών ήταν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ώστε να συναντηθούν με τον υπουργό, Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να διευθετηθεί ένα θέμα που είχε φέρει στο τραπέζι η πλευρά των ομάδων που έχουν υπογράψει με τη Nova και ειδικότερα αυτές που δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα. Δηλαδή: Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ποια ήταν η ένσταση που εκφράστηκε από πλευράς αυτών των ομάδων;

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι 7 ομάδες με την ΕΡΤ, που είναι κλειστό διετές, αν κάποια ομάδα εξ αυτών υποβιβαστεί στη Super League 2, τότε προβλέπεται να αρχίσουν τη σεζόν με τα ίδια λεφτά. Για παράδειγμα αν η Λαμία δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της, θα έχει και την επόμενη σεζόν συμβόλαιο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Αυτό δεν ισχύει για τις ομάδες που έχουν υπογράψει με τη Nova, καθώς αυτή ήταν η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές και προφανώς καμία από τις ΠΑΕ (κάτι που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να αφορά ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) δεν είχε προβλέψει το σενάριο του υποβιβασμού, πόσω μάλλον όταν η Super League οδεύει για υποβιβασμό τριών ομάδων. Έτσι, αυτομάτως, με τον υποβιβασμό κάποιας εξ αυτών των ομάδων στη Super League 2, τα έσοδά τους από το τηλεοπτικό θα ήταν στις 800-900.000 ευρώ, όπως προβλέπεται από το σχέδιο του Γιώργου Βασιλειάδη με την προοπτική της κεντρικής διαχείρισης από την ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Κούγιας, λοιπόν, ζήτησε από την πλευρά της Πολιτείας να καλυφθεί η οικονομική διαφορά των 800-900.000 ευρώ που έτσι κι αλλιώς είναι εξασφαλισμένα για κάθε ομάδα που θα είναι στη Super League 2 με το χαμηλότερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, αν η Nova δεν θελήσει για τον οποιοδήποτε λόγο να ανανεώσει το συμβόλαιό της με κάποιον από τον Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολη, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα (άλλωστε το +1 που υπάρχει δεν τη δεσμεύει στο παραμικρό), τότε σε καμία περίπτωση η ΕΡΤ δεν είναι υποχρεωμένη να προσφέρει συμβόλαιο, όπως διαρρεόταν χθες.

Κανείς, βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό, αλλά ποτέ στη χθεσινή συνάντηση η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τηλεοπτικό συμβόλαιο σε όποια ομάδα τα «σπάσει» για τον οποιοδήποτε λόγο με το συνδρομητικό κανάλι.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x