Ισπανία

Τι συμβαίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Οι πρόσφατες εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης προβληματίζουν τον Ζιντάν και δίνουν τροφή για σκέψη.

Τα σύννεφα στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν αρχίσει και πυκνώνουν. Οι πρόσφατες εμφανίσεις των «μερένχες» μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Ζιντάν να κατακτήσει πρωτάθλημα και Champions League.

Τι συμβαίνει όμως στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης;

1. Αμυντική δυσλειτουργία
inner

Η αμυντική λειτουργία της Ρεάλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Έχοντας δεχθεί από δύο γκολ στα παιχνίδια με Λας Πάλμας, Μπορούσια Ντόπρτμουντ, Σεβίλλη και Οσασούνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως η Ρεάλ είχε να φέρει τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες εδώ και δέκα χρόνια, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2006. Τότε είχε τρία ισόπαλα αποτελέσματα (1-1) στην σειρά με τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε και Μπαρτσελόνα.

«Όταν λέω πως πρέπει να δεχόμαστε λιγότερα γκολ, δεν είναι δουλειά μόνο του τερματοφύλακα ή της άμυνας αλλά όλης της ομάδας», έχει πει ο Γάλλος τεχνικός των «μερένχες» ο οποίος ξέρει πως η επίθεση κερδίζει τα παιχνίδια αλλά η άμυνα κερδίζει τους τίτλους.

2. Η κατοχή της μπάλας:
inner

Ο Ζιντάν προσπάθησε να φέρει στο παιχνίδι της Ρεάλ έναν πιο άμεσο τρόπο παιχνιδιού, χάνοντας μεγάλο ποσοστό από την κατοχή της μπάλας. Την περασμένη σεζόν οι αντίπαλοι της ομάδας είχαν 50% κατοχή σε μόλις 4 από τα 27 παιχνίδια τους. Φέτος όμως στα 3 από τα 9 παιχνίδια τους οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν πολύ μικρή κατοχή μπάλας.


3. Οι BBC:
inner

Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη συζήτηση για εάν και κατά πόσο οι Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο αποδίδουν όσο καλά θα έπρεπε μέχρι τώρα στην σεζόν. Τα μόλις 7 γκολ που έχουν πετύχει μέχρι τώρα στην σεζόν απέχουν πολύ από τα 18 που είχαν πετύχει την ανάλογη περσινή σεζόν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μονίμως εκτός φόρμας αν και ο Ζιντάν πιστεύει πως αυτό θα διορθωθεί στην συνέχεια.

Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x