Ιταλία

Το ντέρμπι της «μάχης» δύο διαφορετικών κόσμων

Το πρωτάθλημα της Serie A συνεχίζεται χωρίς ανάσα με την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Νάπολι να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 11ης «στροφής» του campionato.

Μετά την διεξαγωγή της 10ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής στο campionato στα μέσα της εβδομάδας, η Serie A συνεχίζεται χωρίς ανάσα, με την αναμέτρηση Γιουβέντους- Νάπολι να μαγνητίζει τα βλέμματα στην 11η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Δύο σημεία του ορίζοντας αντίθετα. Δύο κόσμοι διαφορετικοί τόσο σε κουλτούρα όσο και σε νοοτροπία. Δύο σύλλογοι με τεράστια μεταξύ τους κόντρα η οποία ενισχύεται από την μετακίνηση ενός συγκεκριμένου παίκτη το περασμένο καλοκαίρι. Βορράς και Νότος, το πλούσιο βιομηχανικό αλλά συννεφιασμένο Τορίνο και η φτωχή αλλά σχεδόν πάντα ηλιόλουστη Νάπολι. Και στη μέση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται στο «Stadium» του Τορίνο, σε μία κρίσιμη καμπή, καθώς οι «παρτενοπέι» βρίσκονται τέσσερις βαθμούς πίσω από τη «Vecchia Signiora» και ακολουθούν αγωνιστικές υποχρεώσεις για το Champions League. Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων η Νάπολι μένει πίσω. Σε περίπτωση που οι «γαλάζιοι» «αλώσουν» το Τορίνο μειώνουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, ενώ η Ρόμα καραδοκεί για να προσπεράσει την «Μεγάλη Κυρία».

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συνεχίζει να μην υπολογίζει τον Πάολο Ντιμπάλα και στην επίθεση το δίδυμο θα είναι εκ νέου Ιγκουαΐν- Μάντζουκιτς. Ο «Τζίτζι» Μπουφόν επιστρέφει κάτω από την εστία με το BBC (Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι) να συνθέτουν την γραμμή της άμυνας, τους Ντάνι Άλβες και Άλεξ Σάντρο στα άκρα και τους Μαρκίζιο, Πιάνιτς, Κεντίρα στα χαφ. Στον αντίποδα ο Μαουρίτσιο Σάρι με τον Μίλικ τραυματία και τον Γκαμπιαντίνι τιμωρημένο, οι επιλογές για την γραμμή κρούσης είναι μετρημένες. Καγιεχόν, Μέρτενς (σε ρόλο «ψεύτικού 9») και Ινσίνιε. Το κέντρο πιθανότατα θα αποτελείται από τους Άλαν, Ζορζίνιο και Χάμσικ, ενώ ο Μαξιμοβιτς επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας.

Πριν από την σπουδαία αναμέτρηση το πρόγραμμα ανοίγει το παιχνίδι Μπολόνια- Φιορεντίνα. Οι γηπεδούχοι μετά την ισοπαλία με την Κιέβο θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες αγωνιζόμενοι στο «κάστρο» τους με τον Ματία Ντέστρο να είναι αμφίβολος, όπως και ο «δικός» μας Βασίλης Τοροσίδης που προπονήθηκε ατομικά λόγω υπερβολικής καταπόνησης από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι «Βιόλα» πέρασαν σαν «σίφουνας» από την έδρα της κάλιαρι, στη συνέχεια όμως απογοήτευσαν φέρνοντας 1-1 με την Κροτόνε στη Φλωρεντία. Ο Πάουλο Σόουζα σκέφτεται να ανακατέψει την τράπουλα προς χάριν φρεσκαρίσματος αλλά και στέλνοντας μήνυμα σε συγκεκριμένους παίκτες για την κακή τους παρουσία.

Την Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στο Μπέργκαμο με την αναμέτρηση μεταξύ των δύο πιο «ενθουσιασμένων» ομάδων της Serie A. Η Αταλάντα που βρίσκει τα «πατήματά» της προχωρώντας από νίκη σε νίκη, υποδέχεται τη Τζένοα η οποία προέρχεται από το 3-0 επί της Μίλαν στο «Μαράσι».

Στο κυρίως μενού της «κλασικής» ώρας αγώνων στην Ιταλία (16:00), η νεοφώτιστη Κροτόνε παίρνοντας ψυχολογία από τον βαθμό απέναντι στην Φιορεντίνα, υποδέχεται την Κιέβο Βερόνα η οποία μετά το εκπληκτικό της ξεκίνημα στη σεζόν δείχνει να «ξεφουσκώνει».

Η Ρόμα, προσδοκώντας μη νίκη της Γιουβέντους στο ντέρμπι με τη Νάπολι προκειμένου με δική της επικράτηση να προσπεράσει ή να την φτάσει στην πρώτη θέση, ταξιδεύει στην Τοσκάνη για να αντιμετωπίσει την Έμπολι, στο πρώτο της παιχνίδι χωρίς τον Φλορέντσι που υπέστη ρήξη χιαστού. Ναϊνγκολάν, Σαλάχ και Ελ Σαράουι θα κινούνται στην πλάτη του φορμαρισμένου Τζέκο.

Η Σασουόλο μετά την Ρομα θα αγωνιστεί απέναντι στην έτερη ομάδα της Ρώμης τη Λάτσιο αυτή τη φορά εκτός έδρας με το ματς να διεξάγεται στο «Ολίμπικο», με τον τεχνικό των «νεροβέρντι» Ντι Φραντσέσκο να αφήνει το 4-2-3-1 που εφάρμοσε κόντρα στους «λύκους» και να επαναφέρει το 4-3-3, με τον Σένσι στη θέση του Ρίτσι όσον αφορά στην επίθεση, ενώ στην άμυνα ο Αντέι θα αγωνιστεί αντί του τιμωρημένου Καναβάρο. Στους γηπεδούχους ο Σιμόνε Ιντζάγκι θα διατηρήσει την τριάδα «φωτιά» της επίθεσης που αποτελούν οι Ιμόμπιλε, Κεϊτά και Άντερσον, ενώ η «έκπληξη» μπορεί να ακούσει στο όνομα Μπίλια, με τον Αργεντινό να θέτει υποψηφιότητα για να πατήσει και πάλι χορτάρι μετά τον τραυματισμό του.

Το «stop» από τη Τζένοα φανέρωσε την ένδεια του ρόστερ της Μίλαν, με τους «ροσονέρι» να φιλοξενούν την Πεσκάρα θέλοντας να επιστρέψουν στις νικες. Σούσο και Άμπατε επιστρέφουν στην ενδεκάδα αντί Πόλι και Χόντα, ενώ τη θέση του τιμωρημένου Παλέτα θα πάρει ο Γκόμεζ. Η συμπολίτισσα Ίντερ πήρε «οξυγόνο» επικρατώντας της Τορίνο στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και ταξιδεύει στην Γένοβα για να αντιμετωπίσει την Σαμπντόρια σε έναν αγώνα δοκιμής αντοχών για τους «νερατζούρι». Με τον Μεδέλ ακόμα τιμωρημένο η τριάδα του κέντρου παραμένει ίδια με αυτή που αντιμετώπισε την «Τόρο» (Μπρόζοβιτς, Μπανέγκα, Ζοάο Μάριο), με τον Πέρισιτς να επιστρέφει από το πρώτο λεπτό στη θέση του Έντερ. Στους «μπλουτσερκιάτι» οι Κουαλιάρέλα- Μουριέλ θα βρίσκονται στους πρώτους έντεκα, ενώ ο Τορέιρα επιστρέφει στον χώρο του κέντρου.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα με δύο ματς. Η Ουντινέζε μετά το σπουδαίο διπλό στη Σικελία επί της Παλέρμο και τους Τερό- Τζαπάτα επιθετικό δίδυμο φιλοξενεί την Τορίνο με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μετά την ήττα από την Ίντερ στο Μιλάνο να επαναφέρει τους Μπαζέλι, Μπενάσι στη θέση των Ακουά και Όμπι, ενώ στην Σαρδηνία η Κάλιαρι μετά από τα 9 γκολ παθητικό σε δύο αγώνες υποδέχεται την Παλέρμο με το μέλλον του τεχνικού των «ροζανέρι» Ντε Τσέρμπι να είναι αβέβαιο και τους Γκονζάλες, Μπεντιβένια, Ραΐκοβιτς, Τραϊκόφσκι και Μπάλογκ να είναι εκτός λόγω τιμωρίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29/10

Μπολόνια- Φιορεντίνα 19:00
Γιουβέντους- Νάπολι 21:45

Κυριακή 30/10

Αταλάντα- Τζένοα 13:30
Έμπολι- Ρόμα 16:00
Κροτόνε- Κιέβο 16:00
Λάτσιο- Σασουόλο 16:00
Μίλαν- Πεσκάρα 16:00
Σαμπντόρια- Ίντερ 21:45

Δευτέρα 31/10

Ουντινέζε- Τορίνο 20:00
Κάλιαρι- Παλέρμο 22:00

Η επόμενη αγωνιστική (12η):

Σάββατο 5/11

Τορίνο- Κάλιαρι 19:00
Νάπολι- Λάτσιο 21:5

Κυριακή 6/11

Πεσκάρα- Έμπολι 13:30
Κιέβο- Γιουβέντους 16:00
Τζένοα- Ουντινέζε 16:00
Παλέρμο- Μίλαν 16:00
Σασουόλο- Αταλάντα 16:00
Φιορεντίνα- Σαμπντόρια 19:00
Ίντερ- Κροτόνε 19:00
Ρόμα- Μπολόνια 21:45

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x