Stoiximan Super League

Το έχασε μέσα από τα… χέρια της

Κλώτσησε ευκαιρία η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες», άγγιξαν ανατροπή εις βάρος του Λεβαδειακού, αλλά αξιοποίησαν ένα από τα δύο πέναλτι και με το 1-1 κερδισμένοι βγήκαν οι Βοιωτοί που έπαιζαν με δέκα.

Σπατάλησε ευκαιρία η Κέρκυρα, κερδισμένος με… ισοπαλία (1-1) ο Λεβαδειακός.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με θέση οδηγού στο 41’ με το τέρμα του Νιάσε και οι «Φαίακες» λίγο έλειψε να τουμπάρουν το ματς μέσα σε ένα πεντάλεπτο, αλλά ο Επστάιν κατάφερε να νικήσει τον Εμπασί από την άσπρη βούλα μόνο στο 52’ (χέρι του Μεντί) και στο 56’ πήρε ρεβάνς ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η ομάδα του Ανιγκό από το 53’ όταν ο Λεονάρντο δέχθηκε κόκκινη κάρτα για το πέναλτι που έκανε με χέρι.

Το ματς

Έχοντας πάρει ψυχολογία από την καλή εμφάνιση και νίκη επί της Ξάνθης, ο Λεβαδειακός μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση και η εικόνα του στα πρώτα λεπτά ήταν σαν να μην έπαιζε εκτός έδρας. Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να χτυπήσουν από… αέρος και λίγο έλειψε να ανοίξουν πολύ νωρίς το σκορ, με τους Μπραντάο (2’) και Νιάσε (6’) να μην βρίσκουν στόχο. Ενδιάμεσα, οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με ένα σουτ του Γκομέζ ύστερα από ωραία προσπάθεια εκτός περιοχής. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι «Φαίακες» κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και σταδιακά να παίξουν πιο επιθετικά στο ματς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν ένα καλό δεκάλεπτο, που είχαν τον έλεγχο και να αγγίξουν το 1-0, με τον Νιάσε να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή ύστερα συρτό σουτ του Παμλίδη.

Στο 18’, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Ο Φαβάρο μάρκαρε τον Γκομέζ. Υπάρχει επαφή, φαίνεται πάντως να πέφτει εύκολα ο παίκτης της Κέρκυρας. Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να το δώσει ο ρέφερι. Έπειτα από ένα μέτριο διάστημα, ο Λεβαδειακός, παραλίγο να «παγώσει» τους γηπεδούχους, όταν μετά το «τζούφιο» σουτ του Μπραντάο η μπάλα έφθασε στον Φαβάρο που από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής επιδίωξε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και ο Αρτυματάς έδιωξε την ύστατη στιγμή.

inner

Στο 30’, οι φιλοξενούμενοι ορθώς δικαιολογήθηκαν για πέναλτι, αφού ο Επστάιν, όντας στο έδαφος, «κλείδωσε» τα πόδια του Τόνι Σίλβα που έπεσε στο έδαφος. Και ενώ φαινόταν ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού είχαν… στερέψει από ιδέες, έγινε το 0-1. Ύστερα από κόρνερ, η μπάλα έμεινε μέσα στην περιοχή, αφού ούτε οι μεν μπόρεσαν να κάνουν τελική και οι δε να καθαρίσουν τη φάση και ο Νιάσε από κοντά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό και η Κέρκυρα κυριάρχησε, έχοντας, μάλιστα αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53’, όταν και αποβλήθηκε ο Λεονάρντο. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη πλησίασε στην ολική ανατροπή μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Στο 52’, ο Επστάιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα ύστερα από ανόητο πέναλτι του Μεντί.

inner

Ο παίκτης του Λεβαδειακού βρήκε την μπάλα με το χέρι σε μια πολύ εύκολη φάση, καθώς νωρίτερα είχε κάνει κοντρόλ. Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και δεύτερη… μπασκετική κίνηση. Ο Λεονάρντο σταμάτησε την μπάλα με το χέρι έπειτα από σέντρα του Γκομέζ. Ωστόσο, ο Εμπασί πήρε ρεβάνς και δεν βγήκε στους γηπεδούχους η επιλογή να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο εκτελεστή και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων προέβλεψε το πού θα στείλει την μπάλα ο Γερμανός.

Η Κέρκυρα είχε τον απόλυτο σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος ουσιαστικά και ειδικά μετά την αποβολή του Λεονάρντο, που ανάγκασε τον Λεβαδειακό να υποχωρήσει. Ωστόσο, ό,τι έκανε από πλευράς ευκαιριών, το έκανε μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου η ομάδατου Βοσνιάδη και στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχε την υπεροχή, πίεζε τον αντίπαλο που δεν μπορούσε να κάνει κατοχή, αλλά δεν είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ.



Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκομές, Σοϊλέδης (30' Ντιόγκο), Σιόντης, Σπινούλας (74' Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85' Κόντος), Μπαλάφας.

Στον πάγκο Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς, Νούνες

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπόυρης, Μεντί, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας, Νιάς, Μητρόπουλος (90' Καλτσάς), Μπραντάο (69' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63' Αντιλέχου)

Στον πάγκο: Ναμάσκο, Καψάσκης, Καραχάλιος, Μπελγκαζουανί

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης. Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Αντώνιος Πυλαρινός Τέταρτος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x