Champions League

Το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και την Ουέφα που είναι υποχρεωμένη να βρει λύση ώστε το επίπεδο διαιτησίας να είναι αντάξιο της διοργάνωσης.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ δίνει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στην διοργάνωση. Είναι δυο σύλλογοι που έχουν γράψει ιστορία και θα συνεχίσουν να το πράττουν. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Λίβερπουλ δεν άξιζε την πρόκριση στον τελικό. Το ίδιο ισχύει και για την Ρεάλ Μαδρίτης. Υπάρχει όμως και η «άλλη όψη του νομίσματος». Κι αυτή έχει να κάνει με τα πολλά (και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα παράπονα) της Μπάγερν και της Ρόμα. Αμφότερες διεκδίκησαν την πρόκριση.

Στο φινάλε των δύο ρεβάνς Γερμανοί και Ιταλοί βρέθηκαν να φωνάζουν θεωρώντας πως οι διαιτητικές αποφάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στους αποκλεισμούς τους. Μπορεί κάποιος να πει ότι έχουν άδικο; Ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα το είπε ανοιχτά. «Με το σύστημα VAR στον τελικό θα είχαν προκριθεί η Μπάγερν και η Ρόμα» υποστήριξε ο Μόντσι.

Κι αυτό είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Χαμός στον ένα προημιτελικό, στο ματς της Ρεάλ με την Γιουβέντους. Χαμός στις δύο ρεβάνς της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης. Εδώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και η ΟΥΕΦΑ πρέπει να βρει λύση. Είναι υποχρεωμένη να αναλύσει τους λόγους που το επίπεδο της διαιτησίας δεν είναι αντάξιο της διοργάνωσης.

Κι όταν το επίπεδο των διαιτητών δεν είναι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν, τότε ξεκινά η γκρίνια και τα παράπονα. Είναι εμφανές πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά σε ότι αφορά την φετινή διοργάνωση και οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας οφείλουν να δώσουν πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν δεν το πράξουν η κατάσταση θα είναι χειρότερη την επόμενη σεζόν κι αυτό θα προκαλέσει ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης.

Η ΟΥΕΦΑ είναι υποχρεωμένη να βρει τρόπο για να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην υπόθεση της διαιτησίας. Ο τρόπος με τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν πολλές ομάδες την φετινή περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, φανερώνει πως το πρόβλημα όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και μεγάλο. Το ζήτημα λοιπόν είναι να βρεθεί μια λύση ώστε να μην παρακολουθήσουμε διαιτησίες όπως αυτές που είδαμε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον στον τελικό του Κιέβου να μη υπάρξουν αποφάσεις που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x