Ισπανία

Το μέλλον αυτών των 10 «μπλαουγκράνα» θα κριθεί από το διάδοχο του Λουίς Ενρίκε

Ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αποφασίσει και για το μέλλον αυτών των 10 παικτών της Μπαρτσελόνα. Ποια είναι τα δεδομένα.

Ο Λουίς Ενρίκε φεύγει, ένας άλλος προπονητής έρχεται σύντομα, για να αναλάβει την τύχη της Μπαρτσελόνα, αλλά και ορισμένων παικτών των «μπλαουγκράνα» που αναμένουν να ξεκαθαρίσει το μέλλον τους στην ομάδα.

Άλλοι είναι βασικοί, άλλοι έρχονται από τον πάγκο, όμως και οι 10 περιμένουν την επιλογή του νέου τεχνικού της ομάδας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το πλάνο που θα έχουν οι Καταλανοί τη νέα σεζόν.

1. Αλέις Βιδάλ

Ήταν στο.. τσακ να φύγει τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και όλα δείχνουν ότι θα ψάξει την έξοδο το καλοκαίρι, αν η ομάδα έχει σκοπό να ψάξει έναν νέο δεξιό μπακ. Ο τραυματισμός που θα τον αφήσει εκτός για πολύ καιρό, άλλαξε τα πλάνα του, αφού δεν θα αγωνιστεί άλλο αυτή τη σεζόν. Ο νέος προπονητής θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα τον υπολογίζει την επόμενη σεζόν.

2. Ιβάν Ράκιτιτς

Ο Κροάτης είναι στα πρόθυρα να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2021. Ο Λουίς Ενρίκε δεν τον υπολόγιζε πολύ τη φετινή χρονιά, μετά από δύο σεζόν στις οποίες ήταν βασικός. Πλέον περιμένει τα σχέδια του επόμενου τεχνικού.

3. Ραφίνια

Ένα στοίχημα του Λουίς Ενρίκε που τον γνώριζε πολύ καλά από την εποχή που ήταν προπονητής της Θέλτα. Ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει γκολ, όμως δεν αγωνίζεται ως βασικός. Στα 24 του, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο ρόλος του σε αυτή την ομάδα.

4. Ζερεμί Ματιέ

Απομένει ενάμισης χρόνος συμβολαίου στο Γάλλο αμυντικό, όμως τα 33 του χρόνια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν τραυματίας για πολύ καιρό, είναι πιθανό να οδηγήσουν στην πώλησή του το καλοκαίρι, προκειμένου οι Καταλανοί να κερδίσουν κάποια χρήματα από εκείνον.

5. Σέρχι Ρομπέρτο

Ταίριαξε καλά στη θέση του δεξιού μπακ όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η θέση του. Θα είναι αρκετά καλός για να επιστρέψει ως μέσος;

6. Αρντά Τουράν

Δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα, και θα μπορούσε να μπει στη λίστα των παικτών προς πώληση το καλοκαίρι. Αυτά τα δύο χρόνια είχε πολλές προσφορές από την Κίνα, όμως ο Λουίς Ενρίκε αρνήθηκε να παραχωρήσει τον Τούρκο. Η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει με την αλλαγή τεχνικού.

7. Αντρέ Γκόμεζ

Η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 35 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το περσινό καλοκαίρι, όμως φαίνεται να μην άξιζε τα λεφτά του. Ο νέος προπονητής θα πρέπει να αποφασίσει αν βλέπει μέλλον στον συγκεκριμένο παίκτη, αφού η απόφασή του θα επηρεάσει και το μέλλον των υπόλοιπων μέσων της ομάδας.

8. Πάκο Αλκάθερ

Άλλη μία ακριβή μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού. Κόστισε 30 εκατ. ευρώ όμως έχει παίξει ελάχιστα. Μετρά μόλις τρία γκολ, συγκομιδή πολύ μικρή για έναν επιθετικό. Είναι πιθανή άλλη μία τέτοια χρονιά για τον παίκτη από τη Βαλένθια; Σε αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσει ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε.

9. Ντένις Σουάρεθ

Είναι στοίχημα για το μέλλον. Δεν έπαιξε όσο θα ήθελε, όμως ήταν η πρώτη του σεζόν στην ομάδα. Στα 23 του χρόνια, μάλλον θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη, κάτι όμως που θα πρέπει να επιβεβαιώσει και ο επόμενος προπονητής.

10. Τζόρντι Μασίπ

Είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, τον οποίον δείχνουν πρόθυμοι να ανανεώσουν οι άνθρωποι της διοίκησης. Ο νέος τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσει για την πολιτική της διανομής του χρόνου στους πορτιέρο της ομάδας, γιατί μπορεί τα λεπτά συμμετοχής να μην είναι εξασφαλισμένα για τρίτο στη σειρά τερματοφύλακα.

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Νικολακοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x