Europa League

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Παναθηναϊκός

Εκείνο το καταραμένο επτάλεπτο στην Αθήνα… Ο Παναθηναϊκός, που είχε και δοκάρι, «πάλεψε» όσο μπορούσε, αλλά δέχθηκε νωρίς γκολ από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο και χάνοντας 1-0, αποχαιρέτησε την Ευρώπη.

Το θαύμα δεν έγινε…

Ο Παναθηναϊκός «πάλεψε» όσο μπορούσε στο Μπιλμπάο, αλλά δέχθηκε νωρίς γκολ (22') από την Αθλέτικ και ηττήθηκε, τελικά, 1-0, μένοντας εκτός Ευρώπης.

Η πρόκριση, ωστόσο, χάθηκε σε εκείνο το εφιαλτικό επτάλεπτο στη Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» δέχθηκαν τρία τέρματα από τους Βάσκους, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-2.

Δοκάρι με τον Τσάβες στο 41' είχε το «τριφύλλι», που, αν και ζορίστηκε αρκετά από τους γηπεδούχους, θα μπορούσε να πάρει, έστω, την ισοπαλία.

«Θέματα» σε άμυνα, κατοχή και δημιουργία έδειξε η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος έγινε αρκετές φορές έξαλλος -με αποτέλεσμα να βραχνιάσει και να μην ακούγεται στις δηλώσεις του στο φινάλε!

inner

Πώς έπαιξε


Στο 4-4-1-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτω από την εστία έκατσε ο Βλαχοδήμος, δεξί μπακ ήταν ο Γιόχανσον, αριστερό ο Χουλτ και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κολοβέτσιος-Κουτρουμπής. Ζέκα και Κουρμπέλης αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Καμπέσας-Λουντ στα δύο «φτερά» της επίθεσης και τον Λουτσιάνο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αντρές Τσάβες.

Το ματς


Αν και φάνηκε να μπαίνει… ξεψαρωμένος, με το που τον πίεσε η Αθλέτικ, ο Παναθηναϊκός, σαν να τρόμαξε, σήμανε οπισθοχώρηση! Οι Βάσκοι έκλεισαν τους «πράσινους» στο μισό γήπεδο, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα -και τον Αντρές Τσάβες να μην τροφοδοτείται καθόλου.

Μόλις στο 2ο λεπτό, δε, ο Γιόχανσον έκανε ένα, πραγματικά, σπουδαίο τάκλιν πάνω στον Αντούριθ, πριν ο «γερόλυκος», που είχε… οπλίσει, σουτάρει από το ύψος του πέναλτι. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο εξαιρετικά δραστήριος, σε ολόκληρο το ματς, Κόρντομπα, δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και ο Παναθηναϊκός τη γλίτωσε ξανά, όχι, όμως και στο 22'…

Σε μία υποδειγματική ενέργεια των Βάσκων, ο Αντούριθ έδωσε άψογα την μπάλα στον Σουσαέτα, αυτός «σέρβιρε» για τον Μουνιαΐν και ο 24χρονος άνοιξε με προβολή το σκορ, με την «πράσινη» άμυνα, πάντως, να φέρει τεράστια ευθύνη! Τόσο για την άνεση με την οποία ο Αντούριθ κατεβάζει την μπάλα και πασάρει όσο και για το μεγάλο κενό όταν ο Μουνιαΐν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Βλαχοδήμου.

inner
Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πάντως, να φωνάζει διαρκώς στους παίκτες του να κάνουν κάτι στην επίθεση, ζητώντας τους σουτ… από παντού. Ο Καμπέσας ανέλαβε δράση, αλλά δεν βρήκε στόχο, ούτε στο 29', ούτε στο 32'. Στο 41', δε, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με την Μπαλιά του Λουντ στον Τσάβες, το μονοκόμματο του Αργεντινού από αριστερά, και την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Ερερίν! Στη συνέχεια της φάσης, μάλιστα, η μπάλα έφτασδε στον Καμπέσας, που σούταρε ψηλά, άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το κίνητρο να έχει χαθεί, πια, το παιχνίδι ήταν κακό, με την Αθλέτικ, ωστόσο, να επιστρέφει από την ανάπαυλα με μεγάλη ευκαιρία. Στο 47', λοιπόν, ο Αντούριθ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βλαχοδήμο, με τον Ισπανό φορ να μην κάνει το τελείωμα όπως θα ήθελε και την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 71' και πάλι ο Αντούριθ δεν κατάφερε να «νικήσει» τον ομογενή γκολκίπερ, ενώ άουτ έστειλε το πλασέ του και ο Κόρντομπα στο 86', έπειτα από την ασίστ, με τακουνάκι(!), του… δαιμόνιου Ινιάκι Γουίλιαμς.

Την τελευταία φάση, όμως, στην αναμέτρηση την είχε ο Παναθηναϊκός. Μετά από σέντρα του Άλτμαν, ο Λουτσιάνο δεν σημάδεψε γωνία από εξαιρετική θέση, αλλά σούταρε δυνατά και άουτ, με τους «πράσινους» να χάνουν την ευκαιρία να πάρουν, έστω, την ισοπαλία από τους Βάσκους.

inner

Το γκολ του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αθλέτικ Μπιλμπάο (Κίκο Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (73’ Ρίκο), Μουνιαΐν, Σουσαέτα (64’ Ινιάκι Γουίλιαμς), Λέουκε, Ετσέιτα, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (64’ Άλτμαν), Καμπέσας (64’ Μολίνς), Λουτσιάνο, Τσάβες (73’ Δώνης).

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x