Champions League

Το ποδοσφαιρικό «παραμύθι» της Αταλάντα

Ο κόσμος της Αταλάντα «παραμιλάει» ακόμα από την χθεσινή νίκη κόντρα στη Βαλένθια. Η ομάδα από το Μπέργκαμο έκανε «άλμα» πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Τα μάτια τους τρίβουν οι φίλοι της Αταλάντα από εχθές το βράδυ και δικαιολογημένα βέβαια, βλέποντας την ομάδα τους να κρατάει στα χέρια της το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι όχι απλά έδωσε το «παρών» στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά έκανε και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του θεσμού. Οι «Άτλαντες» ισοπέδωσαν την Βαλένθια «φιλοδωρώντας» τη με τέσσερα γκολ, κάτι που φαίνεται σαν ψέμα στον Αντόνιο Περκάσι, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την χαρά του μετά το τέλος του αγώνα.

«Φαίνεται σαν ψέμα, ζούμε ένα όνειρο» δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας.

Και πώς να μην ζουν το όνειρο οι άνθρωποι μιας ομάδας, που το μόνο που έχει να επιδείξει στα 113 χρόνια ιστορίας της είναι ένα Κύπελλο Ιταλίας, το μακρινό 1963. Ωστόσο, αυτό που είδαμε εχθές δεν ήταν μια τυχαία νίκη, αλλά μια αντεπίθεση που ξεκίνησε πέρυσι.

Η Αταλάντα αποφάσισε πως δεν θα «μασήσει» από τα… θηρία της Σέριε Α την περσινή σεζόν, μπαίνοντας «σφήνα» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δειλά-δειλά, η 8η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ του Καμπιονάτο τερμάτισε τρίτη για πρώτη φορά στην ιστορία της, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η φάση των ομίλων, ωστόσο, ήταν μόνο η αρχή της ευρωπαϊκής της πορείας. Κάτι που απέδειξε το Δεκέμβρη, καταφέρνοντας να τερματίσει δεύτερη πάνω από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνεσκ, παρά τις τρεις ήττες στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια.

Αξίζει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι καμία ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά. Κάτι που αν καταφέρει η Αταλάντα, θα την βάλει για τα καλά στο «χρονοντούλαπο» του θεσμού. Είτε γίνει αυτό όμως, είτε όχι, η ομάδα από το Μπέργκαμο έχει ήδη καταφέρει κάτι μεγάλο, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται. Ζει το δικό της ποδοσφαιρικό «παραμύθι».

Επιμέλεια: Διονύσης Αργυρός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x