Europa League

Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας

Μία ομάδα που έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές στον δρόμο ελληνικών ομάδων θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Δείτε το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας.

Η κλήρωση για τα play-offs του Europa League έβγαλε την Ντιναμό Τιφλίδας στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της Γεωργίας και την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στην χώρα της. Πέρσι έκανε το ντάμπλ σηκώνοντας και το Κύπελλο , ενώ η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδανικά με πρόκριση επί της Άλασκερτ (2-0, 1-1), όμως η υπέρβαση για το Champions League δεν έγινε αφού δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1 και 0-2).

Στο παρελθόν έχει συναντηθεί τέσσερις φορές με ελληνικές ομάδες. Τη σεζόν 1980-81 άφησε εκτός την Καστοριά (0-0 και 2-0) στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Την χρονιά 2004-05 ο Πανιώνιος επικράτησε για την φάση των ομίλων 5-2 στη Νέα Σμύρνη (μονό παιχνίδι βάσει του τότε συστήματος διεξαγωγής). Το 2008 ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού, που απέκλεισε τους Γεωργιανούς στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League. Τελευταία και πιο πρόσφατη συνάντησή της με ελληνική ομάδα ήταν την χρονιά 2011-12, όταν η ΑΕΚ κατάφερε στην παράταση να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους στην Γεωργία με πέναλτι του Λεονάρντο (1-0 στο ΟΑΚΑ, 1-1 εκτός).

Από τον Ιανουάριο του 2016 προπονητής της Ντιναμό είναι ο Σλοβάκος Γιουράι Γιαράμπεκ. Έδρα της είναι το «Boris Paichadzis» χωρητικότητας 54.598 θέσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x