Βέλγιο

Το σήκωσε με... θρίλερ η Ζούλτε Βάρεγκεμ

Η κανονική διάρκεια δεν βρήκε νικητή (2-2), η παράταση το ίδιο (3-3) και τελικά στα πέναλτι η Ζούλτε Βάρεγκεμ κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου, επικρατώντας 4-2 της Οστάνδης!

Το δεύτερο Κύπελλο Βελγίου στην ιστορία της -μετά από αυτό το 2006- πανηγυρίζει η Ζούλτε Βάρεγκεμ!

Η ανερχόμενη δύναμη της χώρας επικράτησε 4-2 στα πέναλτι του μεγάλου τελικού και άφησε τη... σταχτοπούτα Οστάνδη με τη «γλύκα» της συμμετοχής.

Η τελευταία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (με τον Ντιματά να βρίσκει δίχτυα στο 19’ και στο 54’), ωστόσο η μετέπειτα θριαμβεύτρια βρήκε τις «απαντήσεις» και ισοφάρισε δις με τον Ντεράικ στο 25’ και τον Κούπμαν στο 64’.

Το 2-2 δεν άλλαξε ως το φινάλε, με αποτέλεσμα οι δύο φιναλίστ να οδηγηθούν στην παράταση. Εκεί, στο 111’, ο Γκουέιγ έβαλε μπροστά για πρώτη φορά την Ζούλτε Βάρεγκεμ και όλα έδειξαν πως η κούπα γέρνει προς τη μεριά της... Αμ δε! Η Οστάνδη είχε ακόμα βενζίνη στο τεπόζιτο και με πέναλτι του Μουσονά στο 116’, πήρε το φιλί της ζωής, γράφοντας το 3-3 και στέλνοντας το ματς στα πέναλτι όπου και θα κρίνονταν τα πάντα!

Οι παίκτες της Ζούλτε Βάρεγκεμ –που φιγουράρει στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος- ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία και έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x