Stoiximan Super League

Τον… τέζαρε με δεύτερη «μπαλωθιά»!

Δεύτερο «χτύπημα» του Πλατανιά μέσα σε λίγες ημέρες. Οι Κρητικοί λύγισαν τον Απόλλωνα και στο πρωτάθλημα (1-0), στο οποίο έκαναν σεφτέ. Δύο δοκάρια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που έπαιξε με δέκα από το 67’.

Μια από τα… ίδια για τον Πλατανιά και στη Ριζούπολη.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα και στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στα Χανιά και στο Κύπελλο και πήρε το πρώτο του «τρίποντο» στη φετινή σεζόν.

Ο Ενσικουλού πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 22’, ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας.
Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι, με τον Καστιγιέχος (49’) και τον Παπάζογλου (54’), αλλά ουσιαστικά… παραδόθηκαν στον αντίπαλο μετά την αποβολή του Ντάσιου στο 67’ με δεύτερη κίτρινη.

Το ματς
Πολύ σφιχτό, με κακό ρυθμό και αρκετά λάθη εκατέρωθεν ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν τον νου τους κυρίως στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ελάχιστες καλές φάσεις και να μην προσφέρουν θέαμα. Ο Απόλλων, ως γηπεδούχος, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, που δεν καρποφόρησε. Λίγο έλειψε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ και μάλιστα από… σπόντα, αφού ο Πριτέντα προσπάθησε να διώξει τη μπάλα σε στημένη φάση, έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντεβέσα έδιωξε πάνω στη γραμμή.

inner

Ο Πλατανιάς κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει την κατάσταση και μετά το πρώτο τέταρτο και στη συνέχεια έφερε το ματς στα μέτρα του και ευτύχησε να κάνει το 1-0 στα μέσα του πρώτου μέρους. Ενσικουλού, Μπούτνικ και Ντεβέσα συνεργάστηκαν ωραία στα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και η μπάλα έφθασε στον πρώτο που ήταν στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και εκτέλεσε τον Τσόβιτς. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Κρητικοί κατάφεραν να διαχειριστούν το προβάδισμα με σχετική άνεση (μέχρι την ανάπαυλα) σε γενικές γραμμές. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι ύστερα από χέρι του Πλιάτσικα μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Το… σενάριο άλλαξε στο δεύτερο μέρος και παίχτηκε από την ανάποδη. Ο Πλατανιάς ήταν αυτήν τη φορά πιο επικίνδυνος στο ξεκίνημα και έφτιαξε ευκαιρία μόλις στο 47’, όταν ο Μπούτνικ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς τον Στανισάβλιεβιτς, που ήταν μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπιτζιμίν έδιωξε την ύστατη στιγμή. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έγινε πιο επιθετική στη συνέχεια και ανεβάζοντας ταχύτητα κατάφερε να δημιουργήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Βάντερσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο 49’, άντεξε στα μαρκαρίσματα και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κοκκαλά με σουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Παπάζογλου που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι ύστερα από κακό διώξιμο των φιλοξενούμενων.

inner

Ο Πλατανιάς έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, που κέρδισε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και οι Κρητικοί έκατσαν ουσιαστικά πάνω στο 1-0 στο δεύτερο μέρος. Όλα αυτά μέχρι το 67’, όπου ο Απόλλων έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντάσιου. Δευτερόλεπτα μετά την εξέλιξη, η ομάδα του Παράσχου «φλέρταρε» έντονα με δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Ντεμπέσα-μετά από ωραία αντεπίθεση-δεν ήταν τόσο καλό. Ουσιαστικά, αν εξαιρέσουμε τη φάση του Κονέ στο 87’ όπου η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία, το παιχνίδι «έσβησε» μετά τα μέσα του πρώτου μέρους, που αποβλήθηκε οι Ντάσιος και ο Πλατανιάς κράτησε με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα, καθώς ο Απόλλων δυσκολεύτηκε πολύ να δημιουργήσει μετά από εκείνο το σημείο και ο τρόπος ανάπτυξης του έγινε πολύ προβλέψιμος.

inner



Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (57' Μενδρινός), Μπιζμίν, Βαλλιάνος, Κονέ, Κοντοές, Παπάζογλου, Σιατραβάνης (82' Μάατσι), Αλμπάνης (58' Μάατσεν), Καστιγέχος.

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61' Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83' Πατράλης), Στάθης, Σκαρντοβέλι, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70' Δημούτσος), Μπούντνικ.

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x