Europa League

Συνέντευξη: «Τοπ επίπεδο ο Εμποκού - Θα γίνει μάχη απόψε»

Ο πρώην άσος της Σταντάρ και του Πανθρακικού, Μπέντζαμιν Νικέζ, μιλάει στο sportfm.gr για το αποψινό παιχνίδι και απορεί που ο Πολ Ζοσέ Εμποκού δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής στο "τριφύλλι".

Μια αναπάντεχη και αναμφίβολα ευχάριστη συνάντηση είχαμε στη Λιέγη, λίγο πριν από τη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει του αποψινού αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης. Αναζητώντας ένα... cafe κοντά στο γήπεδο, μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος δεν είναι απλά ένας άγνωστος Βέλγος, που διατηρεί sport cafe και ακαδημίες δίπλα από το γήπεδο της Σταντάρ Λιέγης. Είναι ο πρώην άσος της ομάδας, αλλά και γνωστός από την Ελλάδα, λόγω του περάσματός του από τον Πανθρακικό το 2011, Μπέντζαμιν Νικέζ!

Αποστολή στη Λιέγη
Διονύσης Δεσύλλας


Ο Γάλλος πρώην αμυντικός μέσος, που, μάλιστα, ήταν αντίπαλος του Παναθηναϊκού, φορώντας τη φανέλα της Σταντάρ, στα παιχνίδια του 2010, για το Europa League, αμέσως χαμογέλασε μόλις άκουσε ότι είμαστε από την Ελλάδα, ως απεσταλμένοι για να καλύψουμε την αναμέτρηση και φέρνοντας από το γραφείο του ένα κασκόλ (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) από εκείνη την αναμέτρηση του πρόσφατου παρελθόντος, δέχθηκε να απολάυσει μαζί μας ένα ζεστό ρόφημα και να μας μιλήσει.

-Τι θυμάσαι από εκείνα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό;

"Θυμάμαι την τρελή ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα. Ηταν, πραγματικά, εντυπωσιακό αυτό που είχε συμβεί με τον κόσμο. Θυμάμαι, επίσης, ότι είχαμε σταθεί τυχεροί, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί δυο αστεία γκολ τότε στην αρχή, λόγω λάθος του τερματοφύλακά του. Μου είχαν κάνει τότε εντύπωση ποδοσφαιριστές, όπως ο Καραγκούνης, ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο».

-Το γνωρίζεις ότι ο Λέτο παίζει και τώρα στον Παναθηναϊκό;

«Αλήθεια; Δεν το ήξερα. Τον θυμάμαι πολύ καλά. Εξαιρετικός παίκτης, τεχνίτης και ικανός να σε διαλύσει στο ένας εναντίον ενός».

-Πως βλέπεις την αυριανή αναμέτρηση των δυο ομάδων;

«Κοίτα, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τώρα ο Παναθηναϊκός. Ξέρω πως σίγουρα δεν είναι όπως παλιά. Αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα και θέλει προσοχή. Ξέρω ότι έχει τον Λεντέσμα, τον Μπεργκ, τον Λέτο που μου είπες και τον Εμποκού, που είναι παίκτης τοπ επιπέδου. Αλήθεια, ο Εμποκού πως τα πηγαίνει στον Παναθηναϊκό;».

-Ακόμα δεν έχει δείξει πολλά πράγματα. Ισως είναι στην αρχή...

«Αλήθεια; Μου κάνει εντύπωση. Είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, με καλή τεχνική και φάουλ. Θα το δείτε ότι θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Οπως και να' χει, αύριο (σ.σ. σήμερα) νομίζω πως θα γίνει μεγάλη μάχη. Θα είναι ωραίος αγώνας».

-Η άποψή σου για τον Κωνσταντίνο Λαϊφη;

«Για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης της Σταντάρ Λιέγης. Αυτό είναι δική μου άποψη. Τρομερός ποδοσφαιριστής. Πρέπει να σου πω ότι η Σταντάρ πέρασε πολλά προβλήματα, γιατί έχει έναν πρόεδρο τρελό. Δεν σκέφτεται ορθά. Είναι πρώτα οπαδός. Νομίζω ότι ο καλύτερος χαρακτηρισμό για τη Σταντάρ είναι ότι μιλάμε για μια ομάδα... με σχιζοφρένεια. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο».

-Από τη θητεία σου στην Ελλάδα και τον Πανθρακικό τι θυμάσαι;

«Ηταν δύσκολα για μένα. Ηρθα στην Ελλάδα τότε ξεκάθαρα για τα τα χρήματα. Δεν μου άρεσαν αυτά που είδα και έφυγα. Υπάρχει τρέλα στην Β' κατηγορία. Και πολλοί παράγοντες περίεργοι. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x